ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Η Ρένα Δούρου πήρε προθεσμία για απολογία στις 23 Σεπτεμβρίου

μάτι-η-ρένα-δούρου-πήρε-προθεσμία-για-α-760286

Προθεσμία να απολογηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία, έλαβε, από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία προσήλθε σήμερα στον δικαστικό λειτουργό, δυο χρόνια μετά την τραγωδία και κυρίως σε μια πολύ φορτισμένη χρονικά στιγμή.

Σε γραπτή δήλωσή της η πρώην περιφερειάρχης, η οποία αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σημείωσε ότι «με συνέπεια υποστηρίζω ότι οι πολιτικοί και όλοι όσοι ασκούν διοίκηση δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Κανένας δεν είναι υπεράνω της Δικαιοσύνης» και πως «με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στο πένθος των συγγενών, και συναισθανόμενη απόλυτα την τραγικότητα των γεγονότων, επέλεξα τότε να σιωπήσω».

Στον απόηχο των ηχηρών αποκαλύψεων και καταγγελιών για «προσπάθειες συγκάλυψης» ευθυνών που έχουν ανοίξει κι ένα νέο γαϊτανάκι μηνύσεων και εξωδίκων μεταξύ αξιωματικών της πυροσβεστικής, το πιο κεντρικό πολιτικό πρόσωπο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των κατηγορουμένων εμφανίστηκε για να ζητήσει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους 20 κατηγορούμενους , είναι σε βαθμό πλημμελήματος, και αφορούν σε εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Εκκρεμεί πάντως το δεύτερο αίτημα του ανακριτή με το οποίο ζητεί να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για κάποιους από τους κατηγορούμενους (το πρώτο έχει απορριφθεί) και αναμένεται προσεχώς η απάντηση της εισαγγελίας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου