ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Πλήρης ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση Βεράκη –Η απόφαση του Δικαστηρίου

λαμία-πλήρης-ανατροπή-στην-πολύκροτη-760384

Δραματικές εξελίξεις στο φινάλε του δικαστικού θρίλερ του θανάτου του 39χρονου επιχειρηματία Κώστα Βεράκη την Τετάρτη (29.07.2020).

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο θάνατος του άτυχου Βεράκη ήταν δυστύχημα και όχι δολοφονία. Ειδικότερα, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ευρυτανίας έκριναν ως ανθρωποκτονία από αμέλεια, τον θάνατο του 39χρονου Κώστα Βεράκη τον Δεκέμβριο του 2014 στη Λαμία, από το όπλο του γιατρού Ιωάννη Μπλατσούκα, που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο γιατρός αντιμετώπιζε την κακουργηματική κατηγορία, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατηγορία που μετέτρεψε σε πλημμέλημα μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο. Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια υποστήριξε μάλιστα και η Εισαγγελέας της έδρας, Αλεξάνδρα Ανδρέου στην τελική της πρόταση.

Υπόθεση Βεράκη: Η ποινή

Η πλήρης ανατροπή της υπόθεσης Βεράκη έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από την οικογένεια του γιατρού, με τον τελευταίο να ξεσπά σε κλάματα, πριν καν ακούσει την τελική απόφαση για την ποινή που θα του επιβληθεί.

Ειδικότερα, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών με αναστολή, καθώς και την υποχρέωση να καταβάλλει μηνιαίως και για 3 χρόνια το ποσό των 400 ευρώ στην κόρη του εκλιπόντος. Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή αλλά και στην πολύωρη απολογία του κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ήταν μια κακιά στιγμή, που στοίχισε τη ζωή του φίλου του αλλά και τη δική του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Λαμίας το χειμώνα του 2014, όταν ο Κώστας Βεράκης πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, έπεφτε νεκρός από σφαίρα όπλου το οποίο ανήκε στον γιατρό, που πήγε να το αφήσει στο κατάστημά του.

Από τότε διατυπώθηκαν δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο εκείνο πρωινό της 1ης Δεκεμβρίου του 2014, με την υπόθεση να φτάνει στην αίθουσα του δικαστηρίου με την κακουργηματική κατηγορία, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τελικά η Δικαιοσύνη να αποφασίζει ότι ήταν από αμέλεια.

πηγή: lamiareport.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου