ΕΛΛΑΔΑ

Κύθηρα: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη φωτιά του 2017 κατέθεσε ο δήμαρχος

κύθηρα-μήνυση-κατά-παντός-υπευθύνου-γ-761108

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Πειραιά ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις αποκαλύψεις για την καταστροφική φωτιά στο νησί το 2017.

Στα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής», εκτός από τις αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι το 2018, στο φως ήρθαν και κόντρες αξιωματικών, που φαίνεται να άφησαν τις κρίσιμες ώρες πληγείσες περιοχές (Κύθηρα και Μάνη) χωρίς εναέρια μέσα. Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει ήδη εκ νέου το «άνοιγμα» των φακέλων για τις δύο πυρκαγιές.

Δήμαρχος Κυθήρων: Να ερευνηθούν όσα αναφέρει ο κ. Ματθαιόπουλος

«Η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου, γιατί την προσωποποίηση των κατηγοριών θα την κάνει ο εισαγγελέας, και ζητάμε να συσχετιστεί με τη δικογραφία για τη φωτιά στα Κύθηρα, για την οποία εγώ ως δήμαρχος δεν έχω κληθεί να δώσω κάποια κατάθεση. Στη μήνυση περιγράφουμε αυτά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρομαι στον διάλογο του κ. Ματθαιόπουλου (πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής) με τον ανακριτικό υπάλληλο του Πυροσβεστικού Σώματος, και ζητάμε να ερευνηθεί η βασιμότητα των όσων αναφέρει (σ.σ. ο κ. Ματθαιόπουλος) και εάν αυτά αποδειχθούν πραγματικότητα, θα είναι ξεκάθαρο ότι οι φωτιές στα Κύθηρα και στη Μάνη έλαβαν αυτές τις διαστάσεις λόγω υπηρεσιακών και προσωπικών αντιδικιών στην Πυροσβεστική», τονίζει στο iefimerida.gr o δήμαρχος Κυθήρων.

«Ακόμα δεν διεκδικούμε κάποια αποζημίωση, γιατί αναμένουμε την πορεία της ποινικής υπόθεσης. Το ζήτημα είναι ανοικτό», συμπληρώνει εν συνεχεία ο κ. Χαρχαλάκης σε σχετική ερώτηση που του έγινε. «Ο Δήμος Κυθήρων χρεώθηκε για το ζήτημα των πυρκαγιών ένα ποσό άνω των 70.000 ευρώ για τη σίτιση των πυροσβεστών, χρήματα τα οποία στο μέλλον είναι σίγουρο ότι θα τα διεκδικήσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το ποινικό κομμάτι», κατέληξε.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου