Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-17, 19:56:49
Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας
Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης για τη Δημόσια Διοίκηση, ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας και μάλιστα θα βραβευθεί τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας για αυτήν την πρωτιά.
Ο 54χρονος Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλάει στο περιοδικό «Der Spiegel» και αναλύει τις απόψεις του για το ελληνικό Δημόσιο και την αποκέντρωση, που δεν υπήρξε ποτέ. 
Είναι ανώτατος υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει εργαστεί για την Ε.Ε. αλλά και για τον ΟΑΣΑ. Μάλιστα, η άποψή του ταυτίζεται με αυτή πολλών Ελλήνων, ότι δηλαδή δεν μας φταίει μόνο η τρόικα και η Μέρκελ αλλά κυρίως φταίμε εμείς οι ίδιοι.
Το άρθρο του «Der Spiegel» δεν επικεντρώνεται μόνο στο προφίλ του κ. Καρκατσούλη, αλλά αναφέρεται και στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα με τις στρεβλώσεις της και στο γεγονός ότι όχι μόνο δεν προσπαθούμε, αλλά και στο ότι δεν θέλουμε και να αλλάξουμε.
Αναφέρεται για παράδειγμα στις συλλήψεις επιχειρηματιών με χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, οι οποίοι όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ.

Σχετικά με τη γραφειοκρατία, στο άρθρο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρει πως, αν κάποιος θελήσει να κάνει ένα πικ νικ στο δάσος, πρέπει να επικοινωνήσει με 11 διαφορετικές υπηρεσίες, προκειμένου να μπορέσει να πάρει άδεια.

Zougla.gr 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=