ΕΛΛΑΔΑ

Πώς εξιχνιάστηκαν οι ενέδρες θανάτου σε Χαϊδάρι και Περιστέρι

πώς-εξιχνιάστηκαν-οι-ενέδρες-θανάτου-773623

Δύο ενέδρες θανάτου με χρονική διαφορά 10 ημερών, είχαν στηθεί σε Χαϊδάρι και Περιστέρι, τον Ιούλιο του 2019, με αφορμή την διακίνηση ναρκωτικών. Στην πρώτη, θύμα ήταν ένας 33χρονος από την Αλβανία, με δράστη έναν 25χρονος Τούρκο, και στην δεύτερη, θύμα ήταν ο ίδιος ο Τούρκος, σε καφετέρια γνωστού ηθοποιού στο Περιστέρι.

Τα βιντεοληπτικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα της δεύτερης δολοφονίας, που συγκέντρωσαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, είναι ενδεικτικά του μένους της αντεκδίκησης του δράστη.

Η θανάσιμη παγίδα

Στις 14 Ιουλίου 2019, ένας 25χρονος Τούρκος Κουρδικής Καταγωγής προσέλκυσε τον 33χρονο αντίπαλό του από την Αλβανία σε καφετέρια, με δόλωμα μία γυναίκα. Τον σκότωσε με τρεις σφαίρες. Στις 24 Ιουλίου, αδερφικός φίλος του 33χρονου θύματος έστησε αντίστοιχο ραντεβού θανάτου στον 25χρονο Τούρκο, με έναν άνδρα που παρουσιάστηκε πωλητής ναρκωτικών.

Όταν φεύγει το δόλωμα, εμφανίζεται στο παράθυρο, πυροβολεί τρεις φορές τον 25χρονο. Το όπλο του παθαίνει εμπλοκή. Περνά στο εσωτερικό του καταστήματος και είναι τέτοιο το μένος του που χτυπά τουλάχιστον 15 φορές στο κεφάλι το θύμα με την λαβή του όπλου, ενώ παράλληλα το έβριζε. Μάλιστα το πιστόλι, που έπαθε εμπλοκή, έσπασε από την δύναμη των χτυπημάτων και έπεσε και η γεμιστήρας.

Για την δολοφονία του 33χρονου από την Αλβανία, αναζητούνται δύο συνεργοί του 25χρονου Τούρκου, ενώ για την “δική” του συνελήφθησαν δύο από τους δράστες ηλικίας 26 και 24 χρόνων και αναζητούνται δύο ακόμη.

Από την πρώτη στιγμή τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναλύοντας το βίντεο της άγριας δολοφονίας του 25χρονου Τούρκου, έστρεψαν τις έρευνες στον κύκλο επαφών του θύματος, μέσω ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό του, αλλά και τις καταθέσεις της συζύγου του, συγγενών και φίλων.

Ο φίλος – δόλωμα

Δείχνοντας φωτογραφίες του δράστη αλλά και του “φίλου”-δόλωμα, με τον οποίο το θύμα βρισκόταν στην καφετέρια λίγα λεπτά πριν από την εμφάνιση του εκτελεστή, έφθασαν σε ένα καλό σημείο αναγνώρισης. Διαπίστωσαν ότι δράστης ήταν ο επιστήθιος φίλος του 33χρονου από την Αλβανία, που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πέσει νεκρός από τα πυρά του 25χρονου Τούρκου. Τον είχε δει να προσεγγίζει τον φίλο του σε καφετέρια στο Χαϊδάρι, αλλά επιχείρησε να τον προειδοποιήσει μέσω εφαρμογών VIBER και WhatsApp, χωρίς ο φίλος του να έχει wifi ή ανοικτά δεδομένα, με αποτέλεσμα ποτέ να μην λάβει την ειδοποίηση και να πέσει νεκρός από τα πυρά του ανταγωνιστή του.

Η σύζυγος του 25χρονου Τούρκου, είχε καταθέσει ότι εκείνος είχε πρώτος στην Ελλάδα, το 2018, όταν πέρασε παράνομα από τις Φέρες Έβρου όπου και είχε συλληφθεί. Η ίδια ήρθε μερικούς μήνες αργότερα και έμεναν στο Περιστέρι. Μάλιστα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι είναι 4 μηνών έγκυος. Μετά την δολοφονία επέστρεψε στην Τουρκία.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξιχνίασαν και τα δύο εγκλήματα, με το δεύτερο να είναι αντεκδίκηση του πρώτου…

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου