ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταίους -Εκκενώνονται σπίτια στον οικισμό Δήλησο [εικόνες-βίντεο]

εύβοια-ανεξέλεγκτη-η-φωτιά-στους-ραπτ-775826

Συναγερμός στην Εύβοια το μεσημέρι του Σαββάτου μετά την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς σε πυκνή δασική έκταση στην περιοχή Ραπτέοι της Νότιας Εύβοιας. Η φωτιά αποτεφρώνει δασική έκταση και κινείται απειλητικά προς τον οικισμό Δήλησο.

Μάλιστα, στην προληπτική εκκένωση του οικισμού προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς εκτιμά ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ αυτήν την ώρα, έχουν δυσχεράνει την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη νότια Εύβοια.

Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της πυρκαγιάς, που έχει επεκταθεί.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα μετέχουν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες, 28 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Στο evima μίλησε η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα για την μεγάλη φωτιά στην περιοχή. Όπως δήλωσε η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών, είπε η κα. Ρούπα.

Πηγή: evima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου