ΕΛΛΑΔΑ

Καμπανάκι Πέτσα για την πανδημία: Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, δεν θα συνεχιστεί η χαλάρωση

καμπανάκι-πέτσα-για-την-πανδημία-ξεκι-1483

Έκδηλη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για την χαλάρωση απέναντι στα μέτρα προστασίας για την πανδημία που δείχνουν τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες. “Χτυπάμε σήμερα μια καμπάνα κινδύνου. Η χαλάρωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως από σήμερα ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την χώρα.

“Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκτεταμένων ελέγχων, από όλες τις κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες, υπό τον συντονισμό της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας. Τα πρόστιμα για παραβάσεις είναι αυστηρά. Σε μια περίοδο δυσπραγίας, μάλιστα γίνονται πιο αυστηρά”.

Παράλληλα σημείωσε πως ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα αλλά είναι εσωτερικός. Σε 31.169 τεστ που έγιναν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας το διάστημα 1 έως 6 Ιούλιου 2020, εντοπίστηκαν 100 θετικά. Δηλαδή, μόλις το 0,3%. Επομένως, υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα, αλλά η αύξηση είναι ήπια και ελεγχόμενη.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα οφείλονται στην εισροή κρουσμάτων από τα χερσαία σύνορα, ιδίως γιατί εμφανίζεται έξαρση του κορονοϊού στις χώρες των Βαλκανίων. Και αναδιατάξαμε τα δειγματοληπτικά, στοχευμένα τεστ για τον κορονοϊό δίνοντας πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα. Όμως, ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή, δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό. Είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας”.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου