ΕΛΛΑΔΑ

15 νέα κρούσματα σε μία μέρα – Κανένας νέος θάνατος

15-νέα-κρούσματα-σε-μία-μέρα-κανένας-νέ-14203

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 15, συνολικά ανέρχονται σε 3.390 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά, τα τρία είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα υπόλοιπα 12 είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Οι νεκροί παραμένουν 191, καθώς δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος τα τελευταία 24ωρα. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 10.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 15 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3390, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ: Αυτά είναι τα τρία νέα συμπτώματα του κορονοϊού

Σε αναθεώρηση του καταλόγου με τα συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19 προχώρησε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC). Η αναθεώρηση είναι η δεύτερη που γίνεται, αφού καθώς εξελίσσεται η πανδημία, οι γιατροί μαθαίνουν ολοένα περισσότερα για τον επικίνδυνο ιό που εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη.

Τα τρία αυτά νέα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι το συνάχι ή η ρινική συμφόρηση (μπούκωμα), η ναυτία και η διάρροια.

Με τις νέες προσθήκες, τα συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός είναι, σύμφωνα με τα CDC:

-Πυρετός ή ρίγη
-Βήχας
-Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή
-Κόπωση
-Πόνος στους μυς ή στο σώμα
-Πονοκέφαλος
-Πρωτοεμφανιζόμενη απώλεια όσφρησης ή γεύσης
-Πονόλαιμος
-Συνάχι ή ρινική συμφόρηση (“μπούκωμα” στη μύτη)
-Ναυτία ή έμετος
-Διάρροια

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρά, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς αρχίζουν να τα εκδηλώνουν 2-14 ημέρες μετά από την έκθεση τους στον ιό covid-19.

Διευκρινίζεται πως όλα τα προαναφερθέντα συμπτώματα είχαν αναφερθεί από τον πρώτο καιρό της πανδημίας. Επειδή, όμως, οι τότε καταγραφές αφορούσαν μικρό αριθμό ασθενών, πολλά από αυτά -όπως η διάρροια- θεωρούνταν σπάνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου