ΕΛΛΑΔΑ

Εξι αδέρφια στο σκαμνί για χρέη στο Δημόσιο

εξι-αδέρφια-στο-σκαμνί-για-χρέη-στο-δημ-398006

Τα… «έξι αδέρφια» θα μπορούσε να ονομαστεί η επιχείρηση συλλήψεων σε Αθήνα, Ιωάννινα και Χαλκιδική που πραγματοποίησε χθες η Οικονομική Αστυνομία. Δύο ζευγάρια διδύμων συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα και τα Γιάννενα, και ακόμη δύο αδέρφια στην Χαλκιδική για χρέη προς το Δημόσιο. Το συνολικό ποσό που φαίνεται να χρωστούν οι έξι συλληφθέντες ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ.

Η πρώτη σύλληψη διδύμων αδερφών σημειώθηκε χθες το πρωί στην Δροσιά Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης. Ο Νικόλαος Μαυρομάτος και η Γεωργία Μαυρομάτου φέρονται ως διαχειριστές της εταιρίας «Εκπαιδευτήρια Καργάκου και ΣΙΑ ΕΠΕ». Και οι δύο έχουν γεννηθεί στις 26 Μαΐου του 1967 και έκαστος χρωστάει 175.352,57 ευρώ. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Οι δύο 44χρονοι επιχειρηματίες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολούθησε η σύλληψη στην Χαλκιδική. Δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες μεγάλου ξενοδοχείου στην Χαλκιδική συνελήφθησαν χθες για χρέη προς το δημόσιο ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από τη μη απόδοση ΦΠΑ επί σειρά ετών.

Πρόκειται για τον 42χρονο Αθανάσιο Γερούκη και τον 37χρονο αδελφό του, Ηλία Γερούκη, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Aristoteles Holiday Resort & Spa, που βρίσκεται στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, τους είδαν να προσέρχονται αυτοβούλως χθες το πρωί και τους συνέλαβαν.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, οι δύο επιχειρηματίες δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ κατά συρροή για την χρονική περίοδο από τον Αύγουστο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2010. Το συνολικό ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 635.897,91 ευρώ.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, με τις κατηγορίες που τους βαρύνουν να αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 παρ.1, εδ.γ, 2 του Ν. 2523/1997 για «Μη Απόδοση ΦΠΑ κατ΄ εξακολούθηση – Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις», σε συνδυασμό με το άρθρο 94, παρ.1 του Ποινικού Κώδικα.

Το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο Aristoteles Holiday Resort & Spa βρίσκεται στην παραλία της Ουρανούπολης και διαθέτει 235 δωμάτια (από δίκλινα ως σουίτες), spa center και εγκαταστάσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, ενώ οι ιδιοκτήτες τους συμμετέχουν ενεργά στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Προ του Άθω Περιοχής.

Ακόμη δύο δίδυμα αδέρφια συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, δύο 35χρονοι (γεννηθέντες το 1977) συνελήφθησαν για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους άνω των 625.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο 35χρονοι, συνιδιοκτήτες καταστήματος εμπορίας επαγγελματικών ψυγείων με έδρα την Ανατολή Ιωαννίνων, βαρύνονται με χρέη ύψους 322.014,79 ευρώ ο ένας και 304.634,21 ευρώ ο δεύτερος. Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου