ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Θετική στον κορονοϊό φοιτήτρια που έκανε πάρτι σε βίλα με 30 καλεσμένους

θεσσαλονίκη-θετική-στον-κορονοϊό-φοι-45407

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης από τις αναφορές για νέο κρούσμα κορονοϊού έπειτα από μπάρμπεκιου πάρτι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Μακεδονία” πρόκειται για την κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης, η οποία φέρεται να “έσπασε” την καραντίνα και να πραγματοποίησε πάρτι στο σπίτι της για να γιορτάσει την επιστροφή της από την Αγγλία με 30 περίπου καλεσμένους.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα επέστρεψε στην Ελλάδα από το Λονδίνο πριν από περίπου δέκα ημέρες κι ενώ έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, οι αρχές σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην οικία της διαπίστωσαν πως απουσίαζε και επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5000 ευρώ. Η ίδια λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποίησε μπάρμπεκιου πάρτι στο σπίτι της, στον οικισμό Σταυρονικήτα με περίπου 30 καλεσμένους και σύντομα εμφάνισε συμπτώματα του ιού.

Σε εξετάσεις που υποβλήθηκε διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό και αμέσως ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών της. Στο επίκεντρο των ερευνών είναι οι καλεσμένοι του πάρτι καθώς και οι επαφές του κομμωτηρίου -κέντρου περιποίησης- όπου είχε επισκεφτεί η κοπέλα.

Η είδηση για το κρούσμα έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Πανοράματος. Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε κάτοικος της περιοχής στο makthes.gr: “Όλο το Πανόραμα το συζητά”. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πόλης.

Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν τα τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή με την κοπέλα και θα βγουν τα αποτελέσματα, ώστε να εξακριβωθεί το εύρος της διασποράς.

Σημειώνεται πως το πάρτι έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή καθώς συνοδεύτηκε από ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου