ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως για νέα σχολική χρονιά: “Δεν θα ξεκινήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου“

κεραμέως-για-νέα-σχολική-χρονιά-δεν-51311

Απάντηση στα σενάρια για έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, ακόμα και τον Αύγουστο, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν τη 1η του Σεπτέμβρη, τονίζοντας παράλληλα ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για το άνοιγμα ανάλογα με το τι θα πουν οι ειδικοί. Υπάρχει σενάριο να ανοίξουν λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Όσον αφορά τη λειτουργία των δημοτικών και νηπιαγωγείων από την 1η Ιουνίου, είπε πως σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση, ενώ για τη Γ’ Λυκείου ανέφερε ότι οι μαθητές ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες με μειωμένη ύλη.

Επίσης, το υπουργείο εξετάζει ειδικές ρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων με το νέο νομοσχέδιο. Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το μάθημα της Κοινωνιολογίας και την ενίσχυση της σφαιρικής γνώσης η κ. Κεραμέως απάντησε: “Η Κοινωνιολογία είναι βασικό μάθημα. Ενισχύουμε ξένες γλώσσες και προσθέτουμε την ερευνητική εργασία”.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε αναλυτικά για το νέο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, στην πρωινή εκπομπή του Open, “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, προαναγγέλλοντας ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα μπουν στο πρόγραμμα των μαθημάτων και τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

“Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του σχολείο είναι απαραίτητη για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου”, ανέφερε η κ. Κεραμέως διευκρινίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν θα είναι ατομική, αλλά θα κρίνεται η συνολική λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

“Δεν είναι τιμωρητική η διαδικασία, θα γίνονται συστάσεις και θα δημοσιεύονται τα αποτελέσματα”, εξήγησε.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου