ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων για Εβρο: Δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας

πρόεδρος-συνοριοφυλάκων-για-εβρο-δοκ-53055

Για τα τουρκικά «παιχνίδια» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Οπως είπε στον ΣΚΑΪ «σήμερα έχουν λήξη συναγερμού». «Η είδηση για τις χιλιάδες μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα ήταν ψευδής, ωστόσο όντως υπάρχει μια μικρή κινητικότητα», όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος.

«Δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας. Η κινητικότητα που επισημαίνουμε έχει να κάνει με το γεγονός ότι πραγματικά υπάρχουν ροές και κάνουμε αποτροπές καθημερινά», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις που υπάρχουν στον Έβρο είναι ικανές να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, όπως και το Μάρτιο.
Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει κινητικότητα από μετανάστες στον Εβρο

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες τοπικά Μέσα έκαναν λόγο για έντονη κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ωστόσο χθες κυβερνητικές πηγές προχώρησαν στην διάψευση των πληροφοριών. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως «δεν υπάρχει συγκέντρωση μεταναστών στα σύνορα με την Τουρκία». «Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις», πρόσθεσαν.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου