ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Σε καραντίνα δομή μεταναστών μετά από θετικό κρούσμα κορονοϊού –Έκλεισαν έξι σχολείΑ

κιλκίς-σε-καραντίνα-δομή-μεταναστών-μ-53906

Συναγερμός έχει σημάνει στη δομή μεταναστών στη Νέα Καβάλα ύστερα από θετικό κρούσμα κορονοϊού την ώρα που γίνονται απολυμάνσεις και συνεχή τεστ σε όσους φιλοξενούνται εκεί.

Συγκεκριμένα δείγματα λαμβάνουν τις τελευταίες δυο ώρες συνεργεία του ΕΟΔΥ από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας του Κιλκίς, προκειμένου να ελέγξουν τυχόν διάδοση του κορονοϊού στους φιλοξενούμενους.

Μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε έγκυο από τη δομή στο νοσοκομείο Κιλκίς, στην περιοχή σήμανε συναγερμός.

Η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει μπει από χτες το βράδυ σε καραντίνα και φυλάσσεται η είσοδός της από την Αστυνομία.

Σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ λαμβάνουν δείγματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ελέγξουν την επέκταση του κορονοϊού. Η δομή έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, όμως οι δειγματοληψίες και τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της. Τώρα θα γίνουν εκτεταμένα τεστ στο 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα.

Σε συναγερμό ετέθη και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, «αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Ποια σχολεία έκλεισαν

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».

Πηγή voria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου