ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Έβρο: Πληροφορίες για νέο κύμα 6.000 μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα

συναγερμός-στον-έβρο-πληροφορίες-για-54489

Πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα από την τοπική ιστοσελίδα evrosonline.gr αναφέρουν πως υπάρχει έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά του Έβρου, με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Επιπλέον, το Ράδιο Έβρος σε δικό του ρεπορτάζ κάνει λόγο για άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Όλα αυτά συντείνουν στο γεγονός ότι ο Ερντογάν φαίνεται να υλοποιεί την απειλή που είχε εξαπολύσει τις προηγούμενες ημέρες.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στον Έβρο. Φυσικά παρακολουθούμε

Επίσης, πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρία λεωφορεία με πρόσφυγες τα οποία κινήθηκαν από την Ανδριανούπολη, προς την άλλη πλευρά των συνόρων.

Στην περιοχή αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες, με αεροσκάφος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Συνοριοφύλακας ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν υπάρχει κάποια πρωτόγνωσρη κινητικότητα στην περιοχή, ενώ στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.

Πάντως, οι κάτοικοι του Έβρου νιώθουν πολύ δυνατοί και το ηθικό είναι πραγματικά υψηλό, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί.

Περισσότεροι από 1.500 Έλληνες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μαζί με περίπου 300 άνδρες της FRONTEX καθώς και ελικόπτερα απάτσι.

Τα τουρκικά ΜΜΕ

Αντίθετα, οι πληροφορίες που καταφτάνουν από την τουρκική πλευρά κάνουν λόγο για περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες με τη Haber Turk να γράφει πως το ταξίδι της ελπίδας μέσω της Αδριανούπολης ξεκινά και πάλι.

Όλα αυτά εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

“Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου”, λένε χαρακτηριστικά, με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ να μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου