ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού 8χρονου μαθητή -Παραποιημένη η ιατρική γνωμάτευση

καβάλα-ανατροπή-στην-υπόθεση-ξυλοδαρ-54764

Πανελλαδική δημοσιότητα είχε πάρει η σοκαριστική καταγγελία του πατέρα ενός 8χρονου μαθητή δημοτικού σχολείου της Καβάλας, πριν περίπου τέσσερις μήνες, που αφορούσε τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου του από δύο μεγαλύτερα παιδιά στη διάρκεια διαλείμματος και που είχε ως αποτέλεσμα, ο νεαρός μαθητής, να υποστεί κάταγμα στα πλευρά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ιατρική γνωμάτευση που προσκόμισαν οι γονείς του μαθητή και «έδειχνε» κάταγμα στα πλευρά, ήταν παραποιημένη, καθώς όπως φαίνεται είχε σβηστεί με διορθωτικό η λέξη «χωρίς».

Συγκεκριμένα στο πόρισμα της εξέτασης που είχε προσκομίσει ο πατέρας του 8χρονου αναγραφόταν «εικόνα κατάγματος πλευράς».

Τρεις μήνες μετά αποκαλύπτεται πως το έγγραφο αυτό είχε αλλοιωθεί, και είχε σβηστεί με διορθωτικό η λέξη «χωρίς» που προηγούνταν στην πρόταση. Η πραγματική διάγνωση ήταν «χωρίς εικόνα κατάγματος πλευράς». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, Χρυσόστομο Κεβρεκάκη, που εκπροσωπούσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους οποίους κατήγγειλε ως υπεύθυνους ο πατέρας, η εισαγγελέας πρωτοδικών Καβάλας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενήργησε για το θέμα, ζήτησε από το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου Καβάλας το πρωτότυπο στέλεχος της ίδιας διάγνωσης, και διαπίστωσε πως το έγγραφο που είχε προσκομιστεί από τον μηνυτή ήταν αλλοιωμένο. Η παρέμβαση για τη διαγραφή της λέξης «χωρίς» με διορθωτικό είναι οφθαλμοφανής:

Η εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς από την ενδελεχή προκαταρκτική έρευνα και τις καταθέσεις μαρτύρων δεν προέκυψε ευθύνη σε βάρος των τεσσάρων διδασκόντων και της διευθύντριας του σχολείου που είχαν μηνυθεί. Παράλληλα, άνοιξε νέα δικογραφία για τη διερεύνηση του αδικήματος της πλαστογραφίας ή της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από την εισαγγελέα και το σώμα (η “πλάκα”) της επίμαχης ακτινογραφίας, ώστε να εξεταστεί από ορθοπαιδικό και να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάταγμα.

Για τη διερεύνηση του τι πραγματικά συνέβη τον Φεβρουάριο του 2020 στο προαύλιο του σχολείου, βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλη Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του 8χρονου, που φοιτά στην Γ Τάξη, τον έπιασαν δύο παιδιά της Δ Τάξης όταν ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη διάρκεια ποδοσφαιρικού παιχνιδιού. Ο ένας τον ακινητοποίησε και ο άλλος τον χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στην κοιλιά. Ο πατέρας κατήγγειλε πως δεν έκαναν τίποτα οι 4 εκπαιδευτικοί που ήταν στο προαύλιο, αλλά το παιδί του σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός μαθητή της ΣΤ τάξης, ενώ η διευθύντρια στην οποία κατέφυγε ο μαθητής, ζητούσε μάρτυρες. Μάλιστα, υποστήριξε πως το παιδί είχε υποστεί μπούλινγκ και στο παρελθόν, όταν συμμαθητές του κατέβασαν το παντελόνι στο προαύλιο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου