ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Πέντε μάρτυρες έκαναν πίσω σε νέες καταθέσεις τους

επίθεση-με-βιτριόλι-πέντε-μάρτυρες-έκ-55592

Σε… θερμός ή μεταλλικό παγούρι με μεγάλο στόμιο, μετέφερε το βιτριόλι η δράστιδα της επίθεσης στην Καλλιθέα. Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αναλύοντας συνολικά τις “σκιές” των βίντεο που έχουν συλλέξει.

Η μεταφορά φαίνεται να έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινήσει υποψίες και να αποφευχθεί η περίπτωση “ατυχήματος” για την ίδια την δράστιδα. Να μην λιώσει δηλαδή ο φορέας του καυστικού υγρού κατά την μεταφορά, ενώ και στην ρίψη επέλεξε μεγάλο στόμιο προκειμένου να το επιχειρήσει μία φορά, όπως κατέθεσε και η 34χρονη, που είχε επισημάνει ότι της έριξε μία φορά σε όλο της το πρόσωπο. Η μαυροντυμένη γυναίκα φαίνεται πως είχε πάρει μέτρα αυτοπροστασίας, φορώντας ίσως και ειδικά γάντια

Στο μεταξύ πέντε μάρτυρες που έλεγαν ότι είχαν δει την μαυροντυμένη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα ακύρωσαν ή υπαναχώρησαν στις καταθέσεις τους. Διαπίστωσαν από την πορεία των ερευνών, ότι τα πρόσωπα που θεωρούσαν ύποπτα, δεν είχαν σχέση με την επίθεση και ήταν κάτοικοι ή καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και περαστικοί.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πήραν τα αποτελέσματα των “σαρώσεων” των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από δύο εταιρείες και σήμερα θα λάβουν και από την τρίτη. Υπολογίζουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων. Θα επιχειρήσουν να βάλουν στον “χάρτη” της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας, τους υπόπτους. Θα προβούν σε μία αντιπαραβολή των θέσεων τοποθεσίας κινητών με τις καταθέσεις των υπόπτων σε μία προσπάθεια ισχυροποίησης των ενδείξεων που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Όλα τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνία και οι συνδέσεις των υπόπτων που ενεργοποιούνται στην περιοχή της επίθεσης θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό I2 (Intelligence 2), το οποίο ευελπιστούν να αναδείξει με “κόκκινες” σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με “γυμνό μάτι”.

Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται η παρουσία υπόπτων στην περιοχή, θα κληθούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις αν αυτή η παρουσία τους δεν συμβαδίζει με όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους. Οι αστυνομικοί εξηγούν πως αν για παράδειγμα ένας ύποπτος έχει καταθέσει πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο σημείο, αλλά ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα, θα πρέπει να εξηγήσει για… ποιο λόγο βρέθηκε εκεί και γιατί δεν το είχε αναφέρει στην κατάθεσή του. Αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές και δεν επιβεβαιώνονται, άμεσα τοποθετείται ψηλά στο “κάδρο” των υπόπτων.

Σε άλλο πεδίο ερευνών, οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει εταιρείες ταξί, και αν υπήρχαν δρομολόγια που είχαν ως προορισμό την Καλλιθέα το επίμαχο χρονικό διάστημα πριν ή μετά την επίθεση με βιτριόλι, με γυναίκα πελάτισσα. Είχαν πάρει καταθέσεις από κάποιους οδηγούς, χωρίς προς το παρόν να έχουν επιβεβαιώσει αν πράγματι έχουν μεταφέρει την δράστιδα της επίθεσης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου