ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι «πιάστηκε» η μεγάλη σπείρα των Αθηνών: Καρέ-Καρέ η δράση των κακοποιών (vid)

έτσι-πιάστηκε-η-μεγάλη-σπείρα-των-αθ-55894

Στην εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας αλλοδαπών, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας η ΕΛΑΣ έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Συντάγματος, Ακροπόλεως, Εξαρχείων και Καλλιθέας, καθώς και τη συνδρομή των Ο.Π.Κ.Ε.

Ειδικότερα, έπειτα από μια γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση από τη σπείρα έχουν συληφθεί 70 άτομα, με 43 από αυτούς να έχουν προφυλακιστεί. Επίσης ταυτοποίηθηκαν και αναζητούνται ακόμη 60 άτομα.

Βντεο που αποτυπώνουν τη δράση της μεγάλης σπείρας που “είχε ρημάξει” την Αθήνα αλλά και πολλές περιοχές της Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Μέχρι τώρα οι αρχές έχουν εξιχνιάσει 405 ληστείες και κλοπές καθώς και πάνω από 300 αγοραπωλησίες ναρκωτικών. Η σπείρα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά είχε επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του κέντρου αλλά και του Πειραιά.

Η σπείρα την έπεφτε σε διερχόμενους πολίτες και τουρίστες, εισέβαλε σε διαμερίσματα, άνοιγε και ξάφριζε σταθμευμένα οχήματα, έκλεβε οχήματα ενώ κατηγορείται για συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εξιχνιάσθηκαν 185 κλοπές από οχήματα, (6) κλοπές οχημάτων, 6 κλοπές σε σπίτια, 33 κλοπές από διερχόμενους πολίτες (τσαντών, πορτοφολιών και κινητών τηλεφώνων) και 13 ληστείες, ορισμένες εκ των οποίων με ιδιαίτερη σκληρότητα ή απειλή όπλου.

Παράλληλα εντοπίστηκαν και οι κλεπταποδόχοι, τα ορμητήρια της σπείρας καθώς και οι αποθήκες στις οποίες πήγαιναν τα κλοπιμαία, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η σπείρα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές των Εξαρχείων, Ομονοίας, Ακροπόλεως και Συντάγματος. Στη συνέχεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως η συμμορία είχε επεκτείνει την δράση της και σε άλλες περιοχές όπως στο Νέο Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στους Αμπελόκηπους αλά και στον Πειραιά.

Μεταξύ άλλων οι αρχές κατάσχεσαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές ( Laptop – Tablet κ.τ.λ.), διαρρηκτικά εργαλεία, μικροποσότητα κάνναβης, μικροποσότητα κάνναβης, δυο ηλεκτρικές ζυγαριές ακριβείας, συσκευασίες ναρκωτικών ουσιών, δυο αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου