ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στη Β. Ελλάδα από την κακοκαιρία

προβλήματα-στη-β-ελλάδα-από-την-κακοκα-399552

Προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων έχουν δημιουργήσει τα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 18ο χλμ. έως 28ο χλμ. της επαρχιακή οδός Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες:

– Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, από το 20ο χλμ έως το 45ο χλμ.

– Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 20ο χλμ. έως το 54ο χλμ.

– Στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου, από το 20ο χλμ. έως το 43ο χλμ.

– Στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου από το 30ο χλμ. έως το 50ο χλμ.

– Στην επαρχιακή οδό Ποντοκώμης – Μαυροδενδρίου .

– Στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Βλάστης, από το 12ο χλμ. έως το 24ο χλμ.

Οι αστυνομικές αρχές τονίζουν ότι η κυκλοφορία όλων των οχημάτων τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στο υπόλοιπο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, διεξάγεται κανονικά, ωστόσο προειδοποιούν ότι κρίνουν ως απαραίτητο τον εξοπλισμός κάθε κινούμενου οχήματος με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Φλώρινας, Κάτω Υδρούσα, δεν ηλεκτροδοτείται, ενώ μερικώς ηλεκτροδοτούνται οι Τοπικές Κοινότητες Πολυποτάμου, Τριανταφυλλιάς, Αμμοχωρίου, Παλαίστρας και Ατραπού του ιδίου Δήμου.

Επιφυλακή στον Έβρο

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών παραμένουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης και των Δήμων του Έβρου, καθώς συνεχίζεται η διοχέτευση μεγάλων όγκων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.

Οι πρώτες ζημίες από τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, όπου λόγω υπερχείλισης ρέματος από φερτά υλικά, εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν και αγνοούνται περισσότερα από εκατό αιγοπρόβατα.

Από το πρωί η στάθμη των υδάτων των ποταμών Άρδα και Ερυθροπόταμου, παραμένει στα όρια επιφυλακής, ενώ η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας, επικεντρώνεται πλέον στην περιοχή Πυθίου, όπου η στάθμη άγγιξε τα 5,50 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, καθώς αναμένεται να παροχετευθούν στον Έβρο, μεγαλύτεροι όγκοι υδάτων από τους ποταμούς Τούντζα και Άρδα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, με επείγουσα ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι παραποτάμιοι δήμοι ειδοποίησαν τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, να μη πλησιάζουν και να απομακρύνουν άμεσα από τις επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές, μηχανήματα και ζώα.

Σημειώνεται πως ο κίνδυνος πλημμυρών στην περιοχή του Έβρου εμφανίσθηκε από χθες το πρωί, όταν οι υπηρεσίες της Βουλγαρίας ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές, ότι λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων θα αποδεσμεύσουν νερά από το φράγμα του Ιβαϊλογκραντ.

Μικροπροβλήματα στη Μεσσηνία

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν τις προηγούμενες ημέρες και οι έντονοι κυματισμοί έχουν προκαλέσει ζημιές σε παραλιακούς δρόμους και σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας.

Ζημιές εστιάζονται στην περιοχή του Ταϋγέτου, όπου ο αέρας κατέστρεψε τις στέγες έξι σπιτιών παρασύροντας τμήματα τους στην Αρτεμισία, ενώ βράχια έπεσαν στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης τα οποία απομακρύνθηκαν από συνεργεία που ήταν σε επιφυλακή.

Πέτρες ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή Ακρογιάλι του δήμου Καλαμάτας που απομακρύνθηκαν από συνεργεία του δήμου, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον παραλιακό δρόμο της Μεθώνης, όπου αύριο Δευτέρα, συνεργείο μηχανικών της Περιφέρειας θα επισκεφθεί την περιοχή προκειμένου να εξετάσει τις ζημιές στο δρόμο και να μεθοδευτεί η αποκατάστασή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου