ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση βιτριόλι – Μαρτυρία: «Είδα τη μαυροφορεμένη να τρέχει-Μπορώ να την αναγνωρίσω»

επίθεση-βιτριόλι-μαρτυρία-είδα-τη-μ-58729

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Στην λύση του μυστηρίου πλησιάζουν οι Αρχές για την γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα έξω από την δουλειά της στην Καλλιθέα, ενώ ένας καταστηματάρχης της περιοχής υποστηρίζει πως βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την δράστιδα.

Την αποκαλυπτική μαρτυρία του δημοσιεύει η Real News και μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και σύμφωνα με αυτή μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια είχε η μαυροντυμένη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης στην Καλλιθέα.

«Έστρεψα το βλέμμα μου αντίθετα και είδα μια γυναίκα να απομακρύνεται. Η “φυγή” της δεν κολλούσε με τον χαμό και τις κραυγές που εξελίσσονταν γύρω μας. Έτρεξα και την πρόλαβα. “Σταμάτα εδώ” της είπα και την άγγιξα. Δεν φοβήθηκε καθόλου, που κάποιος άγνωστος την άγγιξε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχε ψυχρό βλέμμα. Φορούσε μαύρο παντελόνι, ένα γυναικείο πόλο, μάσκα προσώπου και τσάντα στον ώμο. Εγώ είμαι 1,78 ύψος και εκείνη την υπολογίζω στο 1,67. Είχε μακρόστενο πρόσωπο και καφέ μάτια. Ναι θα την αναγνώριζα ξανά», ανέφερε στη Real News.

Από την πλευρά της η 34χρονη δεν σταματά να ρωτά για τις εξελίξεις στην έρευνα των αστυνομικών.

«Θέλω να μάθω γιατί μου έκανε αυτό το κακό. Θέλω γρήγορα να πιαστεί αυτή που μου το προκάλεσε, να συλληφθεί και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Τι είπε στην θεία της η 34χρονη για την μαυροφορεμένη γυναίκα

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται μία γυναίκα, για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα σχετίζεται με άνθρωπο του επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (30/05), στον ΣΚΑΪ, παραχώρησε συνέντευξη η θεία της 34χρονης Ιωάννας.

«Η Ιωάννα ήταν ένα αγαπητό παιδί, πρόσχαρο, ευγενικό και καλοσυνάτο. Δεν ξέρω τι συνέβη. Εγώ συνέχεια την συμβούλευα γιατί η μητέρα της είναι στο χωριό. Την είχα σαν κόρη μου και την αγαπούσα πάρα πολύ…», είπε αρχικά.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Δεν μου είχε πει ότι την προβληματίζει κάτι ιδιαίτερα. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες την είδα κάπως και την ρώτησα τι συμβαίνει. Μου είπε ότι όλα ήταν καλά. Τόσο μίσος για την Ιωάννα δεν ξέρω γιατί…».

«Πριν δύο εβδομάδες δεν πήγε για δουλειά, για να με βοηθήσει και να μου κάνει παρέα, αλλά δεν την ρώτησα πιο πολλά… Δεν μοιραζόταν μαζί μου πράγματα. Εγώ μερικά πράγματα τα καταλάβαινα. Δεν την ρώτησα ποιο θέματα την απασχολούσε… Με τη νέα της δουλειά ήταν πολύ ευχαριστημένη. Ήταν πολύ καλά…Ήταν πολύ προσεκτική και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Κλειστός άνθρωπος μπορεί να ήταν με τους συγγενείς, αλλά με τις φίλες θα έλεγε σίγουρα περισσότερα. Με την κόρη μου δεν έκανε ιδιαίτερη παρέα…», επεσήμανε η ίδια.

Όσο για το τι της είπε η 34χρονη όταν την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, αποκάλυψε: «Ανέβηκε μια κοπέλα από τα σκαλιά και μέχρι να αντιδράσω μου έριξε ένα υγρό στο πρόσωπο. Δεν ήξερε ακριβώς τι είναι. Ήθελε να κάνει σε κάποιον κακό. Δεν πρόλαβε να δει ποια ήταν το κορίτσι, όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν μου την περιέγραψε, αλλά μου είπε ότι φορούσε μάσκα…».

Δείτε τι υποστήριξε η θεία του θύματος:

Αυτή είναι η γυναίκα που βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών

Σύμφωνα με τα στοχεία, που προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ, η ύποπτη έχει μία πολύ προσωπική σχέση με άνδρα που βρίσκεται στο ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης. Οι δυο τους, έχουν αποκτήσει ένα παιδί εκτός γάμου, ωστόσο δεν είναι πλέον σύντροφοι. Ο άνδρας κουβεντιάζοντας με την Ιωάννα, της είχε περιγράψει αυτή τη γυναίκα ως ασταθή, σκληρό άνθρωπο και με ιδιόρρυθμη συμπεριφορά.

Η 34χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, θεώρησε πως η εν λόγω γυναίκα θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι και από την αρχή της εβδομάδας βρίσκεται στο στόχαστρο της αστυνομίας. Μάλιστα, η περιγραφή που έδωσε για την μαυροντυμένη γυναίκα -ψηλή και αδύνατη- ταιριάζει με τη σωματοδομή της γυναίκας, στην οποία… πήγε το μυαλό της 34χρονης. Γείτονες της ύποπτης, επιβεβαίωσαν την αμφίθυμη συμπεριφορά της, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως τους χτυπά επίμονα τα κουδούνια τα ξημερώματα.

Το άλλοθι της ύποπτης, είναι ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε δημόσια υπηρεσία, στην Κατεχάκη. Η αστυνομία ερευνά αν αυτή η υπηρεσία έχει κάμερα ασφαλείας, ώστε να δει αν η γυναίκα έχει καταγραφεί απο κλειστό κύκλωμα.

Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν συνδυαστικά τα στοιχεία για την ύποπτη με την κατάθεση του οδηγού ταξί, για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τη γυναίκα που παρέλαβε από το Παγκράτι και την αποβίβασε επί της λεωφόρου Θησέως, κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Τι συνέβη πριν από την επίθεση στο σπίτι της 34χρονης

Νύχτα αποκαλύψεων στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», καθώς νέες πληροφορίες για την επίθεση που δέχθηκε η 34χρονη Ιωάννα είδαν το «φως».

Μία πολύ σημαντική μαρτυρία έκανε λόγο για ένα ακραίο περιστατικό που συνέβη λίγες ημέρες πριν την επίθεση στο σπίτι της 34χρονης Ιωάννας. Γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό για τα όσα ακολούθησαν…

Ο μάρτυρας που επικοινώνησε με την εκπομπή, είχε καταθέσει μία μέρα πριν στις Αρχές και τα όσα είπε κρίνονται καθοριστικά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Μια άλλη πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της Ιωάννας κ. Λύτρας, έλεγε πως η κοπέλα χώρισε με τον φίλο της τέσσερις ημέρες πριν τη μοιραία επίθεση μετά από καβγά.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι σημαντική και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η μαυροφορεμένη γυναίκα που περιέλουσε με βιτριόλι την όμορφη Ιωάννα, θα «πιαστεί» στην τσιμπίδα του νόμου.

Είχαν προηγηθεί κάποια περιστατικά

Φίλη της Ιωάννας, μίλησε στο «Τούνελ» και αποκάλυψε τις διαφορές που είχε στο προσωπικό και εργασιακό της περιβάλλον στο παρελθόν.

«Πήγαμε από το νοσοκομείο όλη η παρέα της και την είδαμε για λίγο για να της δώσουμε θάρρος. Εμείς οι φίλες της δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή, αλλά και για εχθρούς που θα μπορούσαν να της κάνουν τέτοιο κακό».

Η κοπέλα πάνω στην κουβέντα, θυμήθηκε δυο σοβαρά περιστατικά.

«Υπήρχε μια προϊσταμένη σε προηγούμενη δουλειά της που δεν της φερόταν καλά και ήταν ένας λόγος που έφυγε από εκεί, λόγω του κακού κλίματος. Στο παρελθόν ένας φίλος της την είχε κακοποιήσει και εκκρεμούσε σε βάρος του μήνυση που του είχε υποβάλει. Σας τα λέω αυτά γιατί πιστεύω πως όλα πρέπει να ερευνηθούν», κατέληξε.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως για κάποιο λόγο το θύμα δεν τους αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την προσωπική της ζωή και κρατά κάποια πράγματα για εκείνη, παρά τις εξελίξεις. Ελπίζουν ότι σε νέες καταθέσεις που θα ληφθούν, θα τους βοηθήσει περισσότερο.

Οι απαντήσεις που περιμένουν για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας υπόπτων που κινήθηκαν στην Καλλιθέα στο συγκεκριμένο σημείο και στις επίμαχες ώρες, θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση.

Σε σύνδεση με την εκπομπή, ο δικηγόρος της οικογένειας της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε πως η ίδια δεν κρύβει κάτι από τους αστυνομικούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου