ΕΛΛΑΔΑ

Εγινε δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη: Επιστρέφει στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού

εγινε-δεκτό-το-αίτημα-του-βασίλη-δημάκ-63081

Μετά από μεγάλο αγώνα, το αίτημα του Βασίλη Δημάκη για μεταφορά του από το υπόγειο των γυναικείων φυλακών στην δικαστική Κορυδαλλού Ι, έγινε δεκτό. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ουσιαστικά ο κρατούμενος μεταφέρεται από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρισκόταν αρχικά το κελί του για να παρακολουθεί μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα στο Πολιτικό της Νομικής του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής δήλωσε ότι: “Έγινε δεκτό το αίτημα του να μετακινηθεί στην Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού Ι αναμένουμε την διεκπαιρέωση της και την τελική υπογραφή από μένα προκειμένου να μεταφερθεί εκεί. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε τον Βασίλη Δημάκη. Θέλαμε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας ούτε του απαγόρεψαμε την πρόσβασή του στην εκπαίδευση”.

“Να συμπληρώσω ότι στον Κορυδαλλό ΙΙ δεν πήγε τιμωρητικά πήγε γιατί έπρεπε να είναι σε καραντίνα 14 μέρες όπως λένε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αφού παρήλθε το 14ημερο συνήλθε η Επιτροπή Μεταγωγών και έγινε δεκτό το αίτημά του” συμπλήρωσε η κ. Νικολάου.

Τι υποστήριξε η Σοφία Νικολάου

Με αφορμή την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου σε σημείωμά της υποστηρίζει ότι ο Δημάκης έχει καταδικαστεί αμετακλήτως σε συνολική ποινή κάθειρξης άνω των 40 ετών για ληστείες με βαρύ οπλισμό και άλλα αδικήματα, ενώ εντός των φυλακών υπέπεσε σε σωρεία πειθαρχικών αδικημάτων, όπως η κατοχή απαγορευμένων ειδών και ουσιών.

Οπως σημειώνει αποκορύφωμα της “δράσης” του, ήταν η απόδραση από τις ελληνικές φυλακές, με τις αρχές να τον καταζητούν επί οκτάμηνο.

Πράγματι, όμως, αποφάσισε, όπως φαίνεται, να αφήσει πίσω του την εγκληματική του δράση και να σπουδάσει στο ΕΚΠΑ, όπου μάλιστα οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές. Η Πολιτεία, όχι απλά δεν έβαλε προσχώματα στην επιθυμία του, αλλά τη στήριξε με κάθε μέσο, καθώς η πίστη μας στην εκπαιδευτική διαδικασία, ως “όχημα” επανένταξης των κρατουμένων είναι βαθιά – άλλωστε ήδη η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει να επιδείξει ένα πολυδιάστατο έργο στον τομέα της εκπαίδευσης εντός των φυλακών.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου