ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο τέσσερα άτομα για κρυφό οίκο ανοχής στο Φαληράκι

στο-εδώλιο-τέσσερα-άτομα-για-κρυφό-οίκ-85519

Ένας Έλληνας και τρεις αλλοδαποί θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω στις αρχές Ιουνίου, κατηγορούμενοι για τον «κρυφό οίκο ανοχής» που φέρεται να λειτουργούσε στο Φαληράκι της Ρόδου όπου και εκδίδονταν μία 17χρονη Βουλγάρα!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί μετά από πολυήμερη έρευνα, πριν από πέντε χρόνια (τον Μάρτιο του 2015), των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και αποκάλυψαν τα όσα γίνονταν στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Φαληράκι.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία, σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου 2015, συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος νυχτερινού καταστήματος διασκέδασης στο οποίο εντοπίστηκε «κρυφός» οίκος ανοχής

Η αντίστροφη μέτρηση για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση στοιχειών και στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί, ένας 30χρονος -τότε -υπήκοος Αλβανίας, μια 22χρονη υπήκοος Ουκρανίας και δυο γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 17 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μαστροπείας, της παράνομης λειτουργίας και εργασίας χωρίς πιστοποιητικά υγείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, είχε συλληφθεί και η μητέρα της 17χρονης για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούσε στην περιοχή Φαληράκι Ρόδου, με υπεύθυνο τον 30χρονο Αλβανό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος Αλβανός, ενεργώντας κατ’ εντολήν ιδιοκτήτη της επιχείρησης, εξωθούσε στην πορνεία και διευκόλυνε τις δύο Βουλγάρες σερβιτόρες του καταστήματος να εκδίδονται έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Κατά την επιτόπια έρευνα και έλεγχο που έγινε στο κατάστημα, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο που χρησιμοποιούνταν ως χώρος ερωτικών συνευρέσεων των εκδιδόμενων γυναικών-σερβιτόρων.

Επιπλέον, από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόεκυψε ότι κατά την τελευταία εβδομάδα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, με τη διαμεσολάβηση τρίτου προσώπου, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται, κανόνισε ερωτικά ραντεβού της 17χρονης σε σπίτι ηλικιωμένου πελάτη.

Το πατάρι, ο πελάτης και η αμοιβή

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε, στον επάνω όροφο του μπαρ που λειτουργούσε στο Φαληράκι, είχε στηθεί ένας οίκος ανοχής, στον οποίο συνευρίσκονταν ερωτικά οι δύο σερβιτόρες με τους πελάτες. Το ποσό ήταν προκαθορισμένο: ήταν 100 ευρώ τα οποία εισέπραττε απευθείας ο 30χρονος Αλβανός που ήταν ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του καταστήματος, από τα οποία τα 50 κατέληγαν στην εκδιδόμενη κοπέλα και τα υπόλοιπα 50 στον Αλβανό.

Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η υπόθεση, είναι ότι εμπλέκεται σε αυτήν ανήλικη κοπέλα η οποία εκδίδονταν καθώς επίσης και το ότι ένας 70χρονος, ζητούσε η 17χρονη να συνευρίσκεται ερωτικά μαζί του στην οικία του.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι είχε συνευρεθεί μαζί της τουλάχιστον τρεις φορές.

Οι διώξεις και η παραπομπή στη δικαιοσύνη

Μετά τις συλλήψεις από την αστυνομία οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν ενώπιον της τότε Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου η οποία και διαχώρισε την υπόθεση ως προς τα αδικήματα της λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδειας και της παράνομης εργασίας παραπέμποντας έτσι τους κατηγορούμενους σε τακτική δικάσιμο.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της μαστροπείας, η προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ρόδου κα Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε τη διενέργεια πρόσθετης έρευνας από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και ως εκ τούτου οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα. Τελικά μετά την έρευνα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων εμπλεκομένων και ειδικότερα στον 40χρονο Αλβανό που φέρεται ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε 35χρονο συμπατριώτη του που βρίσκονταν ως υπεύθυνος στο κατάστημα την ώρα της «εφόδου» των αστυνομικών, σε 52χρονο Έλληνα και σε 39χρονη αλλοδαπή.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για μαστροπεία ανηλίκου τετελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση με προσφορά χρημάτων κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για να δικαστούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Σημειώνεται πως απολογούμενοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται ενώ ο 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχει ξανασυλληφθεί για παρόμοια υπόθεση, έχει δηλώσει πως πρόκειται για συνωνυμία και πως δεν είναι αυτός ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει την 1η Ιουνίου 2020.

Πηγή: rodiaki.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου