ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα επεισοδίων στην Κυψέλη: Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μολότωφ

νύχτα-επεισοδίων-στην-κυψέλη-αντιεξο-86726

Νέος κύκλος επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, με αριθμό ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο να προκαλούν εκτεταμένες ζημιές, να σπάνε βιτρίνες σούπερ μάρκετ, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη μολότοφ προς τους αστυνομικούς.

Aγνωστα άτομα επιτέθηκαν με πέτρες σε καταστήματα στην Κυψέλη. Νωρίτερα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα, με αφορμή τα επεισόδια και τις συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα. Οι άγνωστοι πραγματοποίησαν φθορές σε σε καταστήματα, ενώ έριξαν και δύο μολότοφ σε μια ομάδα Δίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι που συμμετείχαν στην πορεία με αφορμή τα επεισόδια και τις συλλήψεις που είχαν γίνει το προηγούμενο βράδυ, προκάλεσαν ζημιές και φθορές σε σε καταστήματα, ενώ έριξαν και δύο μολότοφ σε μια ομάδα Δίας.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία, καθώς ανέβαιναν την Αγίου Μελετίου, έσπασαν τη βιτρίνα ενός σούπερ μάρκετ και προκάλεσαν επίσης ζημιές σε αυτοκίνητο καταστήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 500, ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία ως απάντηση για τα γεγονότα που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Υπάρχουν αστυνομικά μπλόκα γύρω από το αστυνομικό τμήμα καθώς κοντά στο σημείο, επί της οδού Θήρας, κινούνταν περίπου 500 άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν.

Δείτε τις εικόνες:

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής λίγο μετά τη 1:00, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, έσπευσαν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση, με πέτρες και μπουκάλια, από περίπου 250 άτομα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Σημειώνεται, ότι η ηρεμία στην περιοχή αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται επίσης σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες κατοίκων οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου