ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται νέα μέτρα στις λαϊκές αγορές

έρχονται-νέα-μέτρα-στις-λαϊκές-αγορές-127463

Αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών προβλέπονται σε σημερινή υπουργική απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός είπε πως βάσει της απόφασης, «θα μπορούν οι παραγωγοί να φέρουν στα αστικά κέντρα τα προϊόντα τους από οποιαδήποτε περιφέρεια, αρκεί να μην μεταφερθεί ο παραγωγός, που θα έρθει μία φορά στο αστικό κέντρο».

Όπως εξήγησε δηλαδή, ο παραγωγός θα μπορεί να μεταβεί στο αστικό κέντρο, όχι όμως να επιστρέψει ή να στείλει εναλλακτικά τα προϊόντα του με μεταφορική εταιρεία.

Αναφέρθηκε επίσης και στις παράλληλες λαϊκές που θα λειτουργούν την ίδια μέρα και ώρα, στον ίδιο δήμο, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός κόσμου.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της αισχροκέρδειας και της υπερτιμολόγησης και παρακίνησε τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το e-καταγγελία και τον τετραψήφιο αριθμό 1110, για καταγγελίες.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως επιχειρήσεις που δεν είχαν e-shop μπορούν, αλλάζοντας τον ΚΑΔ τους, να λειτουργήσουν με κατεβασμένα τα ρολά τους, μόνο με κατ’οίκον διανομή.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου