ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 81 οι νεκροί – Κατέληξαν 42χρονος στη Θεσσαλονίκη και 84χρονη στην Αθήνα

κορονοϊός-81-οι-νεκροί-κατέληξαν-42χρον-127495

Ένας 42χρονος και μία 84χρονη κατέληξαν σήμερα, χτυπημένοι από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 81.

Ο άτυχος 42χρονος από την Πορταριά Χαλκιδικής, είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ η 84χρονη νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, και τα δύο θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος 42χρονος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, είχε μεταβεί τις προηγούμενες ημέρες στην Καστοριά, που έχει παρά πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος προχώρησε στις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αρχικά είχε βγει αρνητικός, στη συνέχεια διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου διαγνώστηκε θετικός.

Ο άνδρας που απασχολούνταν στο υπαίθριο εμπόριο, επικοινώνησε με γιατρό από την πρώτη στιγμή που εμφάνισε συμπτώματα και κινήθηκε αρχικά σύμφωνα με οδηγίες και κατόπιν υποδείξεων. Σε καραντίνα βρίσκονται συγγενικά του πρόσωπα στην Πορταριά Χαλκιδικής.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρράς με ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 42χρονου και ευχήθηκε καλό κουράγιο στην οικογένειά του.

“Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ σήμερα έναν φίλο και συγχωριανό μου, μα πάνω από όλα έναν νέο άνθρωπο, που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα. Όσοι τον ξέραμε, θα θυμόμαστε για πάντα το χαμόγελό του. Πάλεψε σκληρά αλλά η μάχη με τον κορωνοϊό αποδείχθηκε άνιση. Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν θα μας επιτρέψουν να τον αποχαιρετήσουμε, όπως θα του έπρεπε. Στο τελευταίο του ταξίδι θα μπορέσουν να τον συνοδεύσουν τουλάχιστον οι δικοί του άνθρωποι, καθώς το διάστημα που έπρεπε να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό έληξε και είναι καλά στην υγεία τους. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του”, έγραψε.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα, τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανέρχονται σε 1.755, με το 55% να αφορά σε άνδρες. 361 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από εξωτερικο και 655 με ήδη γνωστό κρούσμα. 90 είναι διασωληνωμένοι.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου