ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος: Λιμενικός το πρώτο κρούσμα κορονοϊού – Συναγερμός στο Λιμεναρχείο

νάξος-λιμενικός-το-πρώτο-κρούσμα-κορο-127610

Ένας 49χρονος άνδρας είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορoνοϊού στη Νάξο. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr ο 49χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Νάξου και αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο 49χρονος είναι Λιμενικός, ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες ήταν σε αναρρωτική άδεια. Ωστόσο, στο Λιμεναρχείο Νάξου έχει σημάνει συναγερμός.

Ο 49χρονος, προσήλθε στο νοσοκομείο του νησιού την Κυριακή το μεσημέρι με συμπτώματα του COVID-19 και αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα με ό,τι επιβάλλει το πρωτόκολλο. Λήφθηκε δείγμα από τον ασθενή και εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ. Το βράδυ της Δευτέρας το Ινστιτούτο Παστέρ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής είναι φορέας του κορονοϊού.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Νάξου

“Σας ενημερώνουμε ότι στις 05/04/2020 προσήλθε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ασθενής 49 ετών, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ο οποίος εξετάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου.Από τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ έγινε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 06/04/2020 και στις 22:30 της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής είναι θετικός στο νέο κορονοϊό Covid 19.Έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και δρομολογείται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς.Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή χρησιμοποίησε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα”.

Η δήλωση του δημάρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού

“Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το Ινστιτούτο Παστέρ το 1ο κρούσμα λοίμωξης από κορονοϊό στο νησί μας. Ο ασθενής, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο οποίος και ιχνηλατεί τις στενές επαφές του συμπολίτη μας. Ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση! Με ψυχραιμία, οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ… Μένουμε σπίτι” τόνισε ο δήμαρχος.

Η δήλωση του επάρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη

“Αγαπητοί μου συμπολίτες, με θλίψη ακούσαμε όλοι την ανακοίνωση για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη Νάξο μας. Η κρίσιμη αυτή στιγμή πρέπει να μας βρει όλους αποφασισμένους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα μόνα όπλα που διαθέτουμε: υπευθυνότητα, ωριμότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι και να τηρούμε με ευλάβεια όλα τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας. Ας ευχηθούμε στον συμπολίτη μας ταχεία ανάρρωση και ας συμβάλλουμε όλοι με την στάση μας ώστε αυτή η ιστορία να μην έχει συνέχεια” υποστήριξε ο ίδιος.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου