ΕΛΛΑΔΑ

Η χώρα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση

η-χώρα-αντιμετωπίζει-ανθρωπιστική-κρ-405936

Για «ανθρωπιστική κρίση» έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους Γιατρούς του Κόσμου και αναφερόμενος στους Έλληνες οι οποίοι ζουν σε δύσκολες συνθήκες.

Περιγράφοντας με δραματικούς τόνους την κατάσταση είπε ότι «πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος κοινωνικό κράτος, διότι δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Χιλιάδες είναι, επίσης, οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής, ενώ η παροχή υγείας στη χώρα μας δυστυχώς είναι σε πολύ κακές συνθήκες.»

Ο ίδιος άσκησε κριτική στα κόμματα που «οδήγησαν την κοινωνία στην κόλαση»: δεν ασχολούνται καν με το πώς θα προσφέρουν στοιχειώδεις παροχές αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες, που είναι χιλιάδες και το έχουν ανάγκη.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ασχολείται με το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση, αλλά με το πώς θα παρατείνει το βίο της, προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.

Ο Γιάννης Μουζάλας, εκ μέρους της Οργάνωσης, δήλωσε ότι η βοήθεια που παίρνουν οι γιατροί από τις δομές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη και με τη σειρά του έκανε λόγο για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, ενώ σημείωσε τη μεγάλη συμβολή των απλών πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Υπογράμμισε δε ότι το έργο των Γιατρών του Κόσμου και το έργο των άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι ένα έργο που θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος και από τις κρατικές δομές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου