ΕΛΛΑΔΑ

Η καθημερινότητα των κατοίκων της Φούστανης στο «μικροσκόπιο» Αντιπεριφέρειας και Δήμου

η-καθημερινότητα-των-κατοίκων-της-φού-134301

Πρακτικά ζητήματα που αφορούν την κοινότητα της Φούστανης, κατά την πρώτη μέρα της καραντίνας για τον κορονοϊό που βρήκε το χωριό με χιόνι στις παρυφές του, διευθετεί η Αντιπεριφέρεια Πέλλας καθώς, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής, οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

«Με τη συμβολή των υπηρεσιών μας, της διεύθυνσης γεωργίας και της κτηνιατρικής υπηρεσίας, έχουμε δώσει στην αστυνομία λίστες με τους κτηνοτρόφους και με τους αγρότες ώστε να μπορούν, οι πρώτοι να ταΐζουν τα ζώα στις στάνες, οι δεύτεροι να κάνουν τους απαραίτητους ραντισμούς στις καλλιέργειες, μετά από βροχοπτώσεις», σημειώνει ο κ. Τζαμτζής.

Τονίζει, παράλληλα, ότι όλο αυτό πρέπει να γίνει συντεταγμένα, στο πλαίσιο της απόφασης για την καραντίνα, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Επιπλέον έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη μεταφορά του γάλακτος από την περιοχή, κάθε δύο μέρες και έπειτα από απολύμανση.

«Ο Δήμος Αλμωπίας έχει αναλάβει τη διαδικασία της τροφοδοσίας των κατοίκων και άλλα ζητήματα παροχής φαρμάκων, ενώ όλες τις διαδικασίες εποπτεύει η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, με την οποία βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία», επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης.

Σε ό,τι αφορά τη στάση των κατοίκων, εκτιμά ότι «ο κόσμος πειθαρχεί καθώς καταλαβαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα». Καλεί, άλλωστε, όλους τους πολίτες της περιοχής που έχει τεθεί σε καραντίνα να συνεχίσουν να παραμένουν στο σπίτι και να κάνουν υπομονή μέχρι τις 14 Απριλίου για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και η επόμενη μέρα να τους βρει όλους υγιείς.

Στο μεταξύ, το χιόνι που έχει πέσει σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, έχει φτάσει και στις παρυφές της Φούστανης. Οι δρόμοι, ωστόσο, παραμένουν ανοιχτοί και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, από το πρωί ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κατοίκους του χωριού προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες σε σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Υπάρχει τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης των κατοίκων. Τους ρωτάμε έναν έναν για τις ανάγκες που έχουν σε τρόφιμα και φάρμακα. Είναι πολίτες μας, είναι δημότες μας και θα είμαστε στο πλευρό τους. Γνωρίζουμε και τις ανάγκες των κτηνοτρόφων. Επίσης, ψυχολόγος επικοινωνεί μαζί τους για να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε ο δήμαρχος Αλμωπίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου