ΕΛΛΑΔΑ

Μιχελάκης: «Κανείς δεν μιλάει για εκλογές μετά το Πάσχα»

μιχελάκης-κανείς-δεν-μιλάει-για-εκλο-406704

Μπορεί να αλλάξει η προσυμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, σε συνάρτηση με την πορεία των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και ομολογιούχων για την περικοπή του χρέους (PSI), δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη στο Bήμα fm, η ΝΔ αποδέχεται πλέον ανοικτά ενδεχόμενη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, αλλά βάζει «φρένο» στα σενάρια διενέργειας εκλογών μετά το Πάσχα.

«Η όποια αλλαγή της προκαθορισμένης ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου εξαρτάται από το PSI και ασφαλώς κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα» είπε.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει τη διεξαγωγή των εκλογών ακόμα και μετά τη 15η Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα). «Δεν έχουμε καμία αντίρρηση ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν μετά το Πάσχα», είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης μετά από την 90λεπτη συνάντηση του Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης επανέλαβε τη γνωστή θέση του κόμματος για ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και παράταση του βίου της κυβέρνησης. «Η απρόσκοπτη υλοποίηση της νέας συμφωνίας προϋποθέτει πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ομόθυμη διάθεση των τριών κυβερνητικών εταίρων και βάθος χρόνου, διαφορετικά, διακινδυνεύεται να τιναχθεί στον αέρα το PSI».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου