Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την πρόσφυγα που γέννησε στο «Αλεξάνδρα»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-31, 22:30:29
Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την πρόσφυγα που γέννησε στο «Αλεξάνδρα»

Στην ιχνηλάτιση όλων των επαφών της αλλοδαπής με κορωνοϊό που γέννησε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έχει προχωρήσει ο ΕΟΔΥ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην αλλοδαπή γυναίκα που έμενε σε δομή φιλοξενίας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

«Σχετικά με αλλοδαπή γυναίκα η οποία προσήλθε σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας για την διαδικασία του τοκετού και διαβιούσε σε δομή φιλοξενίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ιχνηλατεί ήδη όλες τις επαφές του κρούσματος εντός των προηγούμενων ημερών και προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διαμενόντων και των εργαζομένων», ανέφερε αρχικά ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε ότι φιλικό της πρόσωπο είναι αρνητικό στον ιό:

«Επισημαίνεται ότι εξετάστηκε και φιλικό πρόσωπο υψηλού κινδύνου έκθεσης που συγκατοικούσε με τη γυναίκα, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, δεν είναι φορέας του ιού».

 

Τσιόδρας: «Γίνονται οι απαραίτητες δράσεις για τις ευάλωτες ομάδες»

Οσον αφορά, στη συνέχεια, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα: «Μέσα στη ροή της επιδημίας συνεχίζονται, μέσω προγραμμάτων κινητών μονάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, δράσεις που περιλαμβάνουν μείωση βλάβης αλλά και πληροφόρηση για το ιό σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στη στέγαση και ενεργοί χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών.

Είναι ώρα για επιστημονική στάση με βάση τα δεδομένα. Είναι ώρα για ομοψυχία. Τα μέτρα που παίρνουν οι περισσότερες χώρες αποδίδουν σύμφωνα και με τις μαθηματικές εκτιμήσεις των συναδέλφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ασχολούνται με την πορεία των τοπικών επιδημιών. Αλλά είναι ένας ιός που ταχύτατα διασπείρεται».

iefimerida.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=