ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφόντως στο Αγιο Ορος -Θετικοί ακόμα τρεις μοναχοί

κορωνοϊός-σε-καραντίνα-η-μονή-ξενοφόν-136734

Ακόμα τρεις μοναχοί της Μονής Ξενοφόντος του Αγιου Ορους που είχαν επιστρέψει από την Μεγάλη Βρετανία εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι ηλικίες των τριών μοναχών είναι από 40 ως 55 ετών, ενώ υπενθυμίζεται πως ένας ακόμα μοναχός με τον οποίο είχαν συνταξιδεύσει στην Μεγάλη Βρετανία νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με κορωνοϊό. «Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ» δήλωσε στο Βημα Ορθοδοξίας ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Όρους (Καρυές) Κωνσταντίνος Δουκουσλής .

Παράλληλα, ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι έγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, ενώ πλέον η τήρηση των μέτρων στην Αθωνική Πολιτεία είναι αυστηρή.
Στην Μεγάλη Βρετανία από τις 5 ως τις 27 Μαρτίου οι μοναχοί
Οι τέσσερις μοναχοί ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Βρετανία, έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα. Μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.

Στην επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από την Μονή.

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου