ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν στην ΕΡΤ τα πρώτα μαθήματα για τους μαθητές δημοτικού

ξεκίνησαν-στην-ερτ-τα-πρώτα-μαθήματα-γ-139189

Ακριβώς στις 10 το πρωί ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα για τα παιδιά του δημοτικού στην ΕΡΤ2, με επαναληπτικά μαθήματα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Ο δάσκαλος Γιώργος Ανδρίκος με απλό τρόπο και κάποιες φορές με χιούμορ, μπροστά σε ένα πίνακα, ξεκίνησε το πρώτο μάθημα για την ειδική τηλεοπτική ζώνη εξ αποστάσεως μαθημάτων από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας. Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ για τις δύο επόμενες ημέρες:

Δευτέρα 30 Μαρτίου

1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

2. Ιστορία Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος

3. Φυσική Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου

1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη

2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος

3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης

Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Ταυτόχρονα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής απηύθυνε πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη δημιουργία υλικού για τα μαθήματα της ΕΡΤ. Απο την πλευρά της η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως τόνισε ότι «Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. Η μεγάλη δοκιμασία που περνάμε ως κοινωνία, χαλυβδώνει τη θέληση μας και μας γεμίζει δύναμη για να σταθούμε όρθιοι και δυνατοί για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου