ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

κεραμέως-κεκλεισμένων-των-θυρών-και-χ-139645

Παράταση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία όλων των λατρευτικών χώρων -και των ορθόδοξων εκκλησιών- μετά τις 11 Απριλίου προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι στις 11 Απριλίου, ημερομηνία ισχύος της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε χθες, θα εκδοθεί και νέα απόφαση. Σε αυτή θα ορίζεται ότι η λειτουργία για την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, “μόνο με τον ιερέα και τον ψάλτη” όπως είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Σημειώνεται ότι με την χθεσινή παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 11 Απριλίου προσλέπεται ότι οι πιστοί δεν θα μπορούν να πηγαίνουν μαζικά στις εκκλησίες για την αποφυγή του κορονοϊού και θα δίνεται η δυνατότητα σε τηλεοράσεις, διαδίκτυο και ραδιόφωνα να μεταδίδουν τη Θεία Λειτουργία.

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Εντός της εβδομάδας συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου οι Ιεράρχες να ασχοληθούν με τις προτάσεις της Εκκλησίας προς την Πολιτεία σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει του Πάσχα.

Η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες έχει ζητήσει να επιτραπεί στους ιερείς να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου