ΕΛΛΑΔΑ

Τα έκτακτα μέτρα θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο- Τι είπαν Τσιόδρας- Χαρδαλιάς

τα-έκτακτα-μέτρα-θα-συνεχιστούν-και-το-143247

“Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη” είπε σήμερα Παρασκευή ο Σωτήρης Τσιόδρας και επέμεινε πως πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα αυτοπεριορισμού.

Ο λοιμωξιολόγος, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, τόνισε πως είναι σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ είπε πως η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της σήμερα, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας. Χαρακτηριστικά, υπογράμμισε πως, αν δεν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα σε όλο τον κόσμο, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ανέλθει ακόμα και στα 40.000.000.

Το ίδιο μήνυμα και από Χαρδαλιά

Η μάχη εναντίον της νόσου συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ερώτηση για το αν θα παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας ο Νίκος Χαρδαλιάς άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο και σημείωσε με έμφαση: “Τις επόμενες ημέρες θα το δούμε. Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή. Δεν είναι ώρα για εικασίες και σενάρια. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για ακραία σενάρια. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης”.

Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας για τον περιορισμό της πανδημίας τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στις ανακοινώσεις του σχετικά με την πορεία εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι η εντατικοποιηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Ανακοίνωσε πως αναμένονται στα επόμενα εικοσιτετράωρα κι άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς, με υγειονομικό υλικό.

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές, και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου