ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Καταδίωξη σπείρας που διέρρηξε δεκάδες Ι.Χ. και ένα πρατήριο

εύβοια-καταδίωξη-σπείρας-που-διέρρηξ-143526

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με τέσσερις επιβάτες από το μπλόκο των αστυνομικών της Ο.Ε.Π.Τ.Α. που έκαναν ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας σε μια περιοχή της Θήβας, αλλά η καταδίωξη που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν στην περιοχή της Ριτσώνας.

Εκεί, εγκατέλειψαν το όχημά τους και τράπηκαν σε φυγή πεζή, όμως γρήγορα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβαν μαζί οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Χαλκίδας και Θηβών, προέκυψε ότι οι τρεις Έλληνες ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας που έκανε πλήθος διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, κυρίως σε οχήματα, ενώ σε μία κλοπή συμμετείχε και μία Ελληνίδα η οποία επέβαινε στο όχημα.

Από τις 15 Νοεμβρίου του 2019, η τριμελής σπείρα είχε διαπράξει συνολικά 20 κλοπές και τρεις απόπειρες από οχήματα στις περιοχές της Χαλκίδας και της Ριτσώνας στην Εύβοια και της Θήβας και του Σχηματαρίου στην Βοιωτία όπου είχαν διαρρήξει ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και είχαν προσπαθήσει να τρυπώσουν και σε ένα σπίτι. Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει μετρητά, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 6.800 ευρώ.

Μάλιστα, σε βάρος ενός από τους τρεις άνδρες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, ενώ ένα ναρκωτικό χάπι βρέθηκε πάνω σε έναν συνεργό του που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κατασχέθηκε μαζί με διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και, μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου