ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για μαθήματα μέσω τηλεόρασης

ξεκίνησαν-τα-γυρίσματα-για-μαθήματα-μ-143958

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αναμένεται να ανακοινωθεί και το σχετικό πρόγραμμα που θα αφορά τους μαθητές του δημοτικού.

Χθες η υπουργός δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι Παιδείας ενημερώθηκαν για την άμεση δρομολόγηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, μέσω καναλιού της ΕΡΤ, που θα αφορά πρωτίστως τους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήδη τα δημοτικά σχολεία έχουν μπει στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τη σκυτάλη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση πήραν τα δημοτικά σχολεία, στην αρχή της εβδομάδας.

Πρόκειται για την σύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής θα λύνει τις απαραίτητες ασκήσεις και θα αξιολογείται.

Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας. Το υπουργείο, όπως ανέφερε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση. Αναφορικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Το protothema.gr παρουσιάζει εικόνες από τα γυρίσματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης:

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου