ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτησαν δωρεά οργάνων λόγω του ιού

σταμάτησαν-δωρεά-οργάνων-λόγω-του-ιού-144949

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς και ο αριθμός των νεκρών οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε 26, τέσσερις εκ των οποίων έχασαν τη ζωή του την Πέμπτη. Ωστόσο, ανησυχία φαίνεται πως προκαλεί η ιστορία ενός 54χρονου στον «Αττικόν» ο οποίος κατέληξε.

Σύμφωνα με το κεντρικό ειδήσεων του Alpha, o άνδρας είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου με εγκεφαλικό. Εκεί υπεβλήθη σε τεστ για κοροναϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ήταν σε καραντίνα κι έστειλε για ψώνια τον… σκύλο του
Τρεις μέρες μετά κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός. Οι οικείοι του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του μετά τον θάνατο του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Όταν ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίου του Alpha, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δωρεά οργάνων και, υποχρεωτικά, πραγματοποιήθηκε ξανά τεστ για τον Covid-19.

Το δείγμα που ελήφθη αυτή τη φορά βγήκε θετικό και έτσι διακόπηκε άμεσα η διαδικασία της δωρεάς οργάνων.

Αναμένεται να διευκρινιστεί αν ο νεκρός περιλαμβάνεται στα 26 θύματα του κοροναϊού στη χώρα μας, ωστόσο δεν ξέρουμε μέχρι στιγμής αν η νόσος ήταν καθοριστικός επιβαρυντικός παράγοντας του θανάτου του.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου