ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία στην Ξάνθη από την επιστροφή μεγάλου κύματος κατοίκων εξωτερικού

ανησυχία-στην-ξάνθη-από-την-επιστροφή-145416

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκε από χθες, Τετάρτη, η κοινότητα Εχίνου, στον νομό Ξάνθης, μετά τον θάνατο ενός ηλικιωμένου άνδρα, από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Σήμερα το πρωί, ένας ακόμα άνθρωπος, 46 ετών, στην Ξάνθη, κατέληξε μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο Αλεξάνδρουπολης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρώ στη χώρα μας σε 23.

Οι 3.000 κάτοικοί της κοινότητας Εχίνου, δηλαδή των χωριών που ανήκουν στα Πομακοχώρια, δεν επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους για δύο εβδομάδες. Την τροφοδοσία και τις υπόλοιπες ανάγκες θα καλύπτουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους κατοίκους της Ξάνθης να παραμείνουν σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου είναι υψηλότατος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Νίκος Ευφραιμίδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία κηρύχθηκε η κοινότητα Εχινού, αναφέρθηκε στους εκατοντάδες ανθρώπους που επέστρεψαν στην περιοχή από το εξωτερικό.

“Περίπου 1.000 άτομα επέστρεψαν από τη Γερμανία, σε όλο τον νομό Ξάνθης, επειδή έκλεισαν τα εργοστάσια λόγω της πανδημίας”, είπε. “Ακόμα και άτομα που κάνουν αιμοκάθαρση θα την κάνουν στο σπίτι τους με τη βοήθεια της Πολιτείας”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ευφραιμίδης.

Επίσης, ο δήμαρχος Μύκης, Χουσεΐν Ριτβάν Ντελή, μιλώντας στο OPEN TV αναφέρθηκε στο γεγονός της έντονης παρουσίας κρουσμάτων στην κοινότητα, αλλά και της πρόληψης που λαμβάνεται δεδομένου ότι τίθενται σε καραντίνα στον Εχίνο, για να υπάρξει έλεγχος διασποράς του ιού. Σύμφωνα με τον ίδιο η επιστροφή κατοίκων από το εξωτερικό στην κοινότητα ωστόσο έχει δημιουργήσει αναστάτωση και ανησυχία.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου