ΕΛΛΑΔΑ

71 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 892 κρούσματα

71-τα-νέα-κρούσματα-στην-ελλάδα-892-κρούσ-146033

Τέσσερις θάνατοι ασθενών με κοροναϊό σημειώθηκαν σήμερα μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 26.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 892 μετά την επιβεβαίωση 71 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 57 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 54 διασωληνωμένοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη. Πρόκειται για 21 άντρες και 5 γυναίκες, από τους οποίους όλοι εκτός από έναν είχαν υποκείμενο νόσημα.

Στα καλά νέα είναι ότι 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Τσιόδρας: Δεν έχουμε περάσει τον κίνδυνο, είμαστε στην αρχή

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι δεν σημειώνεται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι επιτρέπεται οποιοσδήποτε εφησυχασμός ή ηπιότερα μέτρα προστασίας.

«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Ωστόσο εάν αρθούν τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση τα πράγματα θα αλλάξουν» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τσιόδρα.

Άλλωστε οι αριθμοί για τα κρούσματα και τους νεκρούς παγκοσμίως αποκαλύπτουν την επικινδυνότητα του ιού και την κρισιμότητα της κατάστασης. Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 492.000 κρούσματα και 22.000 θάνατοι.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης», εκτίμησε ο κ. Τσιόδρας.

«Η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Η αναφορά στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή

Ιδιαίτερη αναφορά, καθώς δέχθηκε και ερωτήσεις για το ζήτημα αυτό, έκανε ο κ. Τσιόδρας στο γερμανό καθηγητή που πέθανε χθες στην Κρήτη από κοροναϊό, παρά την το νεαρό της ηλικίας του και την ανυπαρξία χρόνιου νοσήματος.

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί έλεγχοι, 5.824 Έλληνες σε κατ’ οίκον περιορισμό

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης και τόνισε πως οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Επίσης, ο κ. Χαρδιλιάς αποκάλυψε ότι 5.824 πολίτες βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε όλη τη χώρα, ως δυνητικοί φορείς κοροναϊού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται άνθρωποι που επέστρεψαν από ταξίδια σε χώρες που πλήττονται από τον κοροναϊό.

Συνεχής απο την ΕΡΤ1

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου