ΕΛΛΑΔΑ

Η ζωή στην καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης: Έκλεισαν μέχρι και τα σούπερ μάρκετ

η-ζωή-στην-καραντίνα-στον-εχίνο-ξάνθης-146745

Τον απόλυτο περιορισμό της εξόδου από τα σπίτια τους, εξαιτίας του ενός νεκρού και των, μέχρι στιγμής, εννέα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, βιώνουν από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου, του δήμου Μύκης στην Ξάνθη.

Στην περιοχή έχει σημαίνει συναγερμός, καθώς θεωρείται μια από τις επικίνδυνες εστίες εξάπλωσης του ιού. Από χθες το απόγευμα οι δημοτικές αρχές, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την αστυνομία έχουν κληθεί να φροντίσουν για την τροφοδοσία των κατοίκων με είδη πρώτης ανάγκης καθώς και για την επιτήρηση της καραντίνας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Χασάν Αγγούς μπορεί να ελήφθησαν τώρα τα πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί το γρηγορότερο η εξάπλωση του ιού και σε άλλους κατοίκους ωστόσο οι περισσότεροι ζούσαν σε καθεστώς καραντίνας του τουλάχιστον εδώ και δέκα ημέρες.

“Από την πρώτη κιόλας ημέρα οι περισσότεροι παραμένουμε στα σπίτια μας, όμως από χθες μας ανακοινώθηκε να μην βγαίνουμε καθόλου. Κανένας δεν κυκλοφορεί έξω. Aπό τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα εδώ στην περιοχή κλειστήκαμε στα σπίτια. Δυστυχώς ο άνθρωπος αυτός δεν τα κατάφερε, πέθανε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ακολουθούμε πιστά αυτά που λέει το κράτος” αναφέρει ο κάτοικος της γραφικής κωμόπολης και προσθέτει: “στον Έχινο ζούμε περίπου 3,5 με 4 χιλιάδες κάτοικοι. Κωμόπολη της περιοχής είναι. Εμείς όλες αυτές τις μέρες μένουμε στο σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μας. Από χθες το απόγευμα που απαγορεύτηκε τελείως η κυκλοφορία, κλείσανε τα πάντα ακόμα και τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα που ήταν ανοιχτά. Είπαν πως θα μας ενημερώσουν σχετικά με τι προμήθειες”.

Όλες αυτές τις ημέρες η οικογένεια του Χασάν Αγγούς κάθεται ευλαβικά μέσα στο σπίτι της και προσεύχεται στο Θεό να βάλει το χέρι του: “Θα κάνουμε υπομονή μέχρι τις αρχές Απριλίου. Καθόμαστε όλοι μαζί διαβάζουμε προσευχές και παρακαλάμε το Θεό να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτή η συμφορά από την πατρίδα μας. Να βρούμε την υγεία μας όλοι μαζί. Εύχομαι περαστικά σε όλους μας και ο Θεός να βάλει το χεράκι του μια ώρα νωρίτερα να εξαφανιστεί αυτός ο ιός”.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου