Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ειδική βεβαίωση για τη φροντίδα των αδέσποτων

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-25, 19:14:29
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ειδική βεβαίωση για τη φροντίδα των αδέσποτων

Νέες διευκρινίσεις έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και τις εξαιρέσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες που φροντίζουν ζώα σε δήμους διαφορετικούς από αυτόν της διαμονής τους, να δικτυωθούν με φιλοζωικές οργανώσεις στους εκάστοτε δήμους προκειμένου να αναλάβουν εκείνες τη φροντίδα των αδέσποτων, μέχρι την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας.

"Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου του μπορεί να επικοινωνήσει με φιλοζωική ή άτομα του δήμου, ώστε να φροντίσουν εκείνοι τη σίτιση τους. Είναι σημαντικό να περιορίσουμε τις μετακινήσεις", τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην περίπτωση που τα αδέσποτα βρίσκονται στον δήμο διαμονής τους, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι υπάρχει συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης για εκείνους που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων. Για την έκδοση απαιτείται αναφορά σημείου, ημέρες και ώρες ταΐσματος, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις τρεις ώρες.

thetoc.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=