ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Γίνονται περισσότερο αυστηροί οι έλεγχοι

απαγόρευση-κυκλοφορίας-γίνονται-περ-148358

Περαιτέρω αυστηροποίηση των ελέγχων ως προς τη συμμόρφωση με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας προανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Για άλλη μια φορά ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε τους ελάχιστους «ας αφήσουν τα τερτίπια, ας αφήσουν τις προφάσεις και τις φθηνές δικαιολογίες και ας μείνουν σπίτι».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί τη διαδικασία και παραμένει κατ’ οίκον, δεν λείπουν, ωστόσο, και όσοι επιχειρούν να «σπάσουν» τα μέτρα όπως συνέβη με οχτώ πολίτες που είχαν τεθεί σε απομόνωση χαρακτηρισμένων ως στενών επαφών κρουσμάτων (σε σύνολο 161 ελέγχων), οι οποίοι βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τελικά τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και τους ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε «δεν θα γίνει έκπτωση σε κανέναν, κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν είναι υπεράνω των κανόνων. Αυτό να το καταλάβουν καλά όσοι χθες έσπευσαν να μιλήσουν για περιορισμό των ελευθεριών. Η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, είναι αδιαπραγμάτευτος ο όρος της ευθύνης για όλους μας και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους».

Από το πρωί στους δρόμου για ελέγχους

Από το πρωί έχουν αρχίσει να στήνονται τα αστυνομικά μπλόκα, περιμένοντας τους παραβάτες.

Ωστόσο, οι πολίτες, φαίνεται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου