ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Ερχονται 500.000 μάσκες στα σούπερ μάρκετ

γεωργιάδης-ερχονται-500-000-μάσκες-στα-σούπ-148603

Τα σούπερ μάρκετ θα παραλάβουν από την Πέμπτη 500.000 μάσκες για τους καταναλωτές, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ, ανακοίνωσε πως το πρόβλημα με τα αντισηπτικά και τις μάσκες θα λυθεί άμεσα, καθώς την Πέμπτη θα παραλάβουν μισό εκατομμύριο μάσκες, ενώ από την Παρασκευή ξεκινά η κατασκευή αντισηπτικών σε βιομηχανίες.

«Το πρόβλημα με την ζήτηση είναι παγκόσμιο. Μόνο οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ παρέλαβαν 500.000 αντισηπτικά, μπουκαλάκια και μαντηλάκια. Αν προσθέσουμε και αυτά που φτιάχνουν στα χιλιάδες φαρμακεία που έχουμε και τις βιομηχανίες καλλυντικών που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή να παράγουν αντισηπτικά, θα φθάσουμε στις 800.000 – 900.000. Επίσης, την Πέμπτη, τα σούπερ μάρκετ θα παραλάβουν 500.000 μάσκες», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πλέον τα σούπερ μάρκετ θα πουλούν και εφημερίδες.

«Οι αλυσίδες είναι σε επικοινωνία με το πρακτορείο. Οι Κυριακάτικες εφημερίδες, επειδή αυτή την εβδομάδα δεν θα ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή, θα πωλούνται υποχρεωτικά σε όλα τα μίνι μάρκετ. Τα σούπερ μάρκετ θα πουλάνε εφημερίδες και περιοδικά από την Δευτέρα έως και το Σάββατο», σημείωσε.

Γεωργιάδης: Θα σκίσω όποιον αισχροκερδεί

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε τις δύο περιπτώσεις αισχροκέρδειας που εντοπίστηκαν την Τρίτη, σε φαρμακαποθήκη και σε πρατήρια βενζίνης:

«Για την αισχροκέρδεια, να σας πω ότι σήμερα βρήκαμε δύο περιπτώσεις. Μια φαρμακαποθήκη που είχε ανεβάσει παρά πολύ το ποσοστό του κέρδους της στα αντισηπτικά. Δεχόμαστε ως θεμιτό περιθώριο κέρδους, το περιθώριο που είχε η εταιρεία έως τις 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν ξεκινήσει η κρίση. Η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη αύξησε το περιθώριο κέρδους κατά 15%, από το 20% το πήγε στο 35% και την Πέμπτη θα ανακοινώσουμε ένα μεγάλο πρόστιμο. Επίσης, πολύ μεγάλο περιθώριο κέρδους και κάποιο είδος καρτέλ μεταξύ των βενζινάδικων εντοπίσαμε σε νησί των Δωδεκανήσων. Και εκεί θα πέσει πολύ βαρύ πρόστιμο. Πούλαγαν τη βενζίνη 1,90 από 1,30. Δεν θα ανεχθούμε, κανένας μα κανένας, να πάει τώρα και να προσπαθήσει να κερδίσει υπερβολικά πάνω στη συμφορά που βρήκε την Ελλάδα. Θα τον σκίσω αυτόν που θα το κάνει. Είμαι απόλυτος σε αυτό«, ήταν τα λόγια του, τονίζοντας πως τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν ως τις 150.000 ευρώ.

Γεωργιάδης: Κανένας περιορισμός στα ΑΤΜ

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε και πάλι πως δεν θα υπάρχει περιορισμός στην ανάληψη χρημάτων στα ΑΤΜ, ενώ όσον αφορά τα φαινόμενα συνωστισμού στην τράπεζα, «αποφασίστηκε να μη πηγαίνει κάποιος στο γκισέ για να παίρνει ποσό λιγότερο των 400 ευρώ». Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα του να επιστρέψει η χώρα στους κανονικούς της ρυθμούς στο τέλος Μαϊου, ενώ για τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, σημείωσε πως δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα.

«Η Ελλάδα έχει κερδίσει κάτι παρά πολύ σπουδαίο. Σε αυτή τη κρίση όχι μόνο δεν είναι το μαύρο πρόβατο όπως στην προηγούμενη, αλλά έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό της Ευρώπης, ως χώρα που χειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία αυτή τη συμφορά. Αυτό δίνει στην Ελλάδα το αναγκαίο κύρος να διεκδικήσει πράγματα που προηγουμένως δεν μπορούσε να διεκδικήσει», σημείωσε.

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε για άλλη μία φορά πως αν επιχειρήσεις κάνουν απολύσεις εργαζομένων σε αυτή την περίοδο, θα βγαίνουν χαμένες καθώς θα τίθενται εκτός των ευνοϊκών μέτρων.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Ελληνικό όπου ανακοίνωσε πως το ΚΑΣ ψήφισε ομόφωνα να γίνει το γκρέμισμα των αυθαιρέτων στο παλιό αεροδρόμιο και μένει η προσφυγή της Hard Rock για να μπουν μπουλντόζες.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου