ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Η ΕΕ ζητά από την Αθήνα να απομακρύνει τους μετανάστες από τα hot spot των νησιών -Λόγω κορωνοϊού

reuters-η-εε-ζητά-από-την-αθήνα-να-απομακρύνε-148801

Την απομάκρυνση των μεταναστών και προσφύγων από τα hot spot των νησιών του Αιγαίου λόγω κορωνοϊού, φέρεται να ζητά η ΕΕ από την Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Reuters η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν η μεταφορά από τα κέντρα υποδοχής των νησιών σε άλλες περιοχές, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωναϊού.

Οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι και άλλοι που κινδυνεύουν να προσβληθούν, θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές των ελληνικών νησιών, υποστήριξε η Γιόχανσον σε τηλεφωνική της συνέντευξη προς το πρακτορείο. «Εργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές να συμφωνήσουμε σε ένα έκτακτο σχέδιο για να μειώσουμε, όσο το δυνατόν, τον κίνδυνο στα υπερπλήρη hotspots των νησιών», δήλωσε επιπλέον η Γιόχανσον. «Θα μπορούσε να είναι μία μετακίνηση των πλέον ευάλωτων ατόμων από τα κατάμεστα κέντρα σε άλλες περιοχές των νησιών», ανέφερε η Επίτροπος.

Κατά την Γιόχανσον μάλιστα, η Αθήνα αντιτίθεται στη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, με το επιχείρημα ότι στα κέντρα υποδοχής δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ αντιθέτως η νόσος εξαπλώνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου