ΕΛΛΑΔΑ

Έκρυβε λαθρομετανάστες σε βαρέλια με ελιές!

έκρυβε-λαθρομετανάστες-σε-βαρέλια-με-408100

Χωρίς όριο είναι πλέον η φαντασία πολλών διακινητών λαθρομεταναστών στην Ήπειρο. Πλέον, δεν κρύβουν απλά στην καρότσα φορτηγών τους «λαθραίους», αλλά τους στοιβάζουν μέσα στα φορτία που κουβαλούν, με σκοπό βέβαια να περάσουν στην Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου οι συνήθως Ασιατικής καταγωγής λαθρομετανάστες αναζητούν μια καλύτερη τύχη.

Τα τελευταία περιστατικά έγιναν χθες τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα. Αρχικά συνελήφθη στην πύλη του λιμανιού από ένας 21χρονος συνοδηγός φορτηγού με επικαθήμενο, γιατί διαπιστώθηκε να μεταφέρει εντός του φορτίου, που ήταν βαρέλια με ελιές (!), 4 αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα! Λίγο πιο μετά, και πάλι στο λιμάνι, συνελήφθη 37χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο γιατί μετέφερε δύο αλλοδαπούς, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Πάντως, οι συνεχείς συλλήψεις λαθρομεταναστών, όχι μόνο στην Ηγουμενίτσα, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου επαναφέρουν στο προσκήνιο το έντονο πρόβλημα που υπάρχει στην Ήπειρο από την παρουσία λογής- λογής «λαθραίων» κυρίως Ασιατικής καταγωγής.

Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις των Αρχών, η Κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει. Ούτε τα κέντρα φιλοξενίας και υποδοχής έχουν κατασκευαστεί ακόμη –ένα εξ αυτών προβλέπεται να γίνει στην Ηγουμενίτσα-, ούτε όμως έχουν παρθεί μέτρα μείωσης της λαθρομετανάστευσης.

Τελικός προορισμός διακινητών και «λαθραίων» είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου κυρίως χάρη στην εργατικότητα και στο φιλότιμο Αστυνομικών και Λιμενικών, οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς και βέβαια μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα θεαματικά.

protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου