ΕΛΛΑΔΑ

17 νεκροί, 71 νέα κρούσματα, συνολικά 695 -Live η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

17-νεκροί-71-νέα-κρούσματα-συνολικά-695-live-η-εν-151751

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας, με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σημειώνεται ότι σε 17 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν χθες τα 624, με τη χώρα να βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως στη σχετική λίστα. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Από το πρωί της Δευτέρας, στις 6, σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα λόγω του κορωνοϊού.
Βασίλης Κικίλιας: Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΣΥ
«Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το εθνικό σύστημα υγείας. Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό, τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει.

«Προχωρήσαμε και συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα πολύ μεγάλο δίκτυο πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό» είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα τίθενται σε καθημερινή βάση υπόψιν της ειδικής επιτροπής λοιμοξιολόγων».

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορωνοϊό» είπε. Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με Covid-19. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε επίσης πως Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Ελευσίνα επιστρατεύονται ώστε εκεί να νοσηλεύονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Χθες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του ανακοίνωσε τα νέα, αυστηρότερα μέτρα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά τις εικόνες με τα χιλιάδες αυτοκίνητα στα διόδια και την έξοδο των πολιτών από τα αστικά κέντρα προς τα νησιά και την υπόλοιπη περιφέρεια, αγνοώντας τις οδηγίες για το καλό της δημόσιας Υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου