Έκκληση βοήθειας από τα εκδιδόμενα άτομα: «Δεν μπορούμε να εργαστούμε σε συνθήκες καραντίνας»

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-23, 18:08:07
Έκκληση βοήθειας από τα εκδιδόμενα άτομα: «Δεν μπορούμε να εργαστούμε σε συνθήκες καραντίνας»

Πρωτοβάθμιος Φορέας Πρόληψης και Ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ «Red Umbrella Αthens» (RUA) δημιούργησε ένα ταμείο στήριξης μέσω crowdfunding για τους εργαζόμενους στο σεξ, μία από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία κοινωνικές ομάδες.

Η εξάπλωση του ιού αλλά και τα συνακόλουθα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση, με τελευταίο την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, δημιουργεί μία ασφυκτική συνθήκη για τα άτομα αυτά, τα οποία παρότι δεν εργάζονται πλέον, καλούνται να ανταποκριθούν σε λογαριασμούς και να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί που απολύθηκαν λόγω κορονοϊού.

 

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο σεξ

Η καραντίνα και το lockdown λόγω Covid-19 είναι μια μεγάλη, πρωτόφαντη δοκιμασία για ολόκληρη την κοινωνία, υπάρχουν όμως άτομα και κοινωνικές ομάδες που έχουν αφεθεί εντελώς στην τύχη τους, εφόσον δεν έχει προβλεφθεί γι’ αυτά κανένα δίχτυ προστασίας.

Ανάμεσά τους οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο σεξ, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού, όπως επιβεβαιώνει η Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του Red Umbrella Athens (RUA).

«Οι εργαζόμενες/-οι στο σεξ δεν είναι βέβαια ενταγμένοι σε κάποιο μισθολόγιο και παρότι πρόκειται για μια εργασία νόμιμη, στην Ελλάδα δεν απολαμβάνουν κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα. Δεν δικαιούνται επιδόματα ανεργίας ούτε άδειες ασθενείας, δεν είναι καν κάπου ασφαλισμένοι» λέει.

 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Στα βήματα ανάλογων πρωτοβουλιών που έχουν ξεκινήσει ήδη σε άλλες χώρες που κήρυξαν lockdown, η RUA δημιούργησε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας και στήριξης γι’ αυτούς τους ανθρώπους μέσω crowdfunding, για όσο κρατήσει αυτή η δοκιμασία, ενώ υπάρχει ήδη ανταπόκριση.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Red Umbrella Athens, τη Θετική Φωνή και εργαζόμενες στο σεξ και με το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα αγοραστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, θα πληρωθούν ενοίκια και πάγια έξοδα σπιτιού.

Το crowdfunding θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Για να συμβάλλετε κι εσείς στο ταμείο, κάντε κλικ εδώ.

tanea.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=