ΕΛΛΑΔΑ

Παραληρηματική απολογία του 25χρονου που κατακρεούργησε την 85χρονη

παραληρηματική-απολογία-του-25χρονου-π-408168

Σχεδόν δύο ώρες διήρκησε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου η παραληρηματική απολογία του 25χρονου, ο οποίος έσφαξε την 85χρονη γιαγιά του.

«Έχεις μετανιώσει για την πράξη σου;» τον ρώτησε η ανακρίτρια.«Όχι βέβαια. Έκανα αυτό που ήταν σωστό. Έσωσα τον εαυτό μου και τις ζωές της οικογένειας μου. Αυτή είχε σκοπό να μας σκοτώσει όλους» ανέφερε ο νεαρός.

Τα όσα ανέφερε ενώπιον της ανακρίτριας καταδεικνύουν ότι ο 25χρονος πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή και το μυαλό του είχε κυριευτεί από εμμονές με βάση τις οποίες είχε πειστεί ότι η γιαγιά του ήταν ένας μεταμορφωμένος σατανάς που σχεδιάζει να εξοντώσει ένα προς ένα τα μέλη της οικογένειας του.

Οι εμμονές αυτές άρχισαν να του δημιουργούνται από το θάνατο και μετά ενός θείου του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λόγω προβλημάτων υγείας. Ο 25χρονος έδειχνε πιο νευρικός και ανήσυχος.

«Εκείνη τον σκότωσε»

Στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί ότι η γιαγιά είχε σκοτώσει τον θείο του. Υποστήριξε ακόμα ότι η 85χρονη είχε δολοφονήσει δύο γειτόνισσες και ότι ο επόμενος στόχος θα ήταν εκείνος. Όπως είπε στην ανακρίτρια, πρώτα θα σκότωνε τον ίδιο και μετά θα έβγαζε από τη μέση τους γονείς και τους άλλους θείους του.

«Μου ψέκαζε το φαγητό με δηλητήριο»

Ο 25χρονος σπουδαστής του ΤΕΙ ήταν πεπεισμένος ότι η γιαγιά του έριχνε δηλητήριο στο φαγητό. «Τις προάλλες μου έβαλε να φάω και με πόνεσε το στομάχι μου. Είχε ψεκάσει το φαγητό γιατί ήθελε να με σκοτώσει. Πολλές φορές αναγκαζόμουν να πετάξω το φαγητό και της έλεγα ψέματα ότι το είχα φάει».

Η εμμονή του δηλητηριασμένου φαγητού στάθηκε η αιτία που κατακρεούργησε την μοιραία νύχτα την 85χρονη, χτυπώντας την σχεδόν 18 φορές με τα κουζινομάχαιρα και αφού της είχε σπάσει τον αγκώνα.

Η ανακρίτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε αρκετά στις συνθήκες της δολοφονίας και στο πότε ξεκίνησε να χτυπάει την γιαγιά του.

«Επιστρέψαμε με το φίλο μου στο σπίτι. Αυτός έμεινε στο δωμάτιο και εγώ κατέβηκα στο σπίτι της γιαγιάς. Της ζήτησα να μου ετοιμάσει κάτι να φάω γιατί πεινούσα και της είπα να στρώσει για να κοιμηθώ».

Πράγματι η άτυχη γυναίκα σηκώθηκε να φτιάξει στον εγγονό της φαγητό και πήγε να στρώσει το κρεβάτι, όπως της ζήτησε. Δεν πρόλαβε όμως. Ο 25χρονος πιστεύοντας για μία ακόμα φορά ότι η γιαγιά είχε δηλητηριάσει το φαγητό και του είχε κάνει μάγια, αποφάσισε να την «φάει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να γλυτώσουν όλοι από το σατανικό της σχέδιο.

Είναι τρομακτικό ότι αφού την κατακρεούργησε και την τοποθέτησε μπρούμυτα στο κρεβάτι, προσπαθώντας να βάλει φωτιά, πήγε στο λιμάνι και έφαγε ένα σουβλάκι. Πίστευε ότι μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, η γιαγιά θα είχε «λαμπαδιάσει». Όμως ο εμπρησμός απέτυχε. «Το σπίτι είχε ντουμανιάσει από τους καπνούς και άνοιξα τα

παράθυρα. Μετά σκέφτηκα τι έπρεπε να κάνω για να καλύψω τα ίχνη μου» φέρεται να είπε.

Είναι εντυπωσιακό ότι ο 25χρονος που έσφαξε την γιαγιά του, επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για την τύχη του 22χρονου φίλου του, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει εκείνο το βράδυ στο σπίτι. Αγωνιούσε για εκείνον και πολλές φορές κατά την διάρκεια της απολογίας του, έλεγε: «Το παιδί είναι αθώο. Δεν φταίει σε τίποτα. Εκείνος με έβρισε όταν του είπα ότι σκότωσα την γιαγιά. Μην του κάνετε κακό».

Ο 25χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, Βασίλη Σπανουδάκη, θα περιμένουν πλέον το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Όσο για την απολογία του στην ανακρίτρια, ανέφερε ότι αν και μακρά σε χρόνο, ο λόγος του κατηγορουμένου δεν είχε συνοχή και δομή, με τον ίδιο να επιμένει ότι έπραξε το σωστό, σκοτώνοντας την γιαγιά. Στο πλευρό του και χθες βρέθηκαν στενοί συγγενείς του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 22χρονος φίλος του, ενώ προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο νεαρός που φέρεται να τους είχε δώσει τα ναρκωτικά με τα οποία είχαν κάνει χρήση οι δύο φίλοι. Στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 300 γραμμάρια χασίς και μία ζυγαριά ακριβείας. Στο άκουσμα της προφυλάκισης του, η μητέρα του ξέσπασε σε λυγμούς. «Πρόκειται για μία βασανισμένη γυναίκα που έχει υποφέρει πολύ στη ζωή της» ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει την οικογένεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου