ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδήμος: Συναίνεση από τα τρία κόμματα

παπαδήμος-συναίνεση-από-τα-τρία-κόμμα-408428
Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Λ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η διάρκειας της κυβερνητικής θητείας.
"Η κυβέρνηση θα μείνει μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της", ανέφερε εκ μέρους της ΝΔ ο Γ. Μιχελάκης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Παράλληλα, σημειώνει ότι έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ενώ, όπως επισημαίνει "είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών".
Αυτά, όπως διευκρινίζει, είναι "η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".
Γ. Καρατζαφέρης: Ελαστική η ημερομηνία των εκλογών
Μήνυμα σε όσους δεν είναι συνεπείς, όπως είπε, στη στήριξη της κυβέρνησης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ελαστική.
"Φεβρουάριος καλός για μασκαράδες, όχι για εκλογές", είπε και προσέθεσε πως "εκείνοι που δεν είχαν προκρίνει ή δεν ήθελαν τον Λ. Παπαδήμο πρωθυπουργό, πρέπει να τον αφήσουν να πρωθυπουργέψει. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το υπουργικό συμβούλιο ή την κυβέρνηση σαν εξώστη εν όψει των εκλογών", διαμήνυσε.
Σημειώνεται ότι τη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία του μετέφερε τη διάθεσή του για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του, σε περίπτωση που οι επαφές Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για το βίο της κυβέρνησης το απαιτήσουν.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει δρομολογημένο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ενώ αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζεται η ΝΔ.
Εν τω μεταξύ η πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομόλογων (PSI), η εκτέλεση του προϋπολογισμού και το νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
"Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται την ανταλλαγή ομολόγων", τόνισε, από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε κρίσιμη και με πολλούς κινδύνους την κατάσταση της χώρας, την οποία -όπως είπε – "δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση με συμβατικό τρόπο ή έστω με συμβατική πλειοψηφία".

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου