ΕΛΛΑΔΑ

Στους «ήρωες» της χρονιάς ο Παπανδρέου

στους-ήρωες-της-χρονιάς-ο-παπανδρέο-408529
Καθώς φεύγει ο χρόνος, οι λίστες έχουν την τιμητική τους – από την μόδα δεν θα ξέφευγε και η Daily Telegraph. Λόγω ημερών αλλά και οικονομικής-πολιτικής-κοινωνικής συγκυρίας, οι οικονομικοί συντάκτες της αποφάσισαν να δημοσιεύσουν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα ονομάζοντας τη λίστα τους «Οι ήρωες και οι αντιήρωες του 2011».
Στην φωτογραφία βλέπουμε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να ανάβει ένα κερί στην εκκλησία με την εξής λεζάντα: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους της χώρας, ωστόσο όχι προτού δώσει ένα χτύπημα για τη δημοκρατία. Αντιμέτωπος με την αυξανόμενη πίεση να δεχτεί αυτά που πολλοί θεωρούσαν ως δρακόντεια μέτρα, είπε: ‘ok, αλλά μόνο αν πάει σε δημοψήφισμα’».
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σημειώνεται επίσης ότι «παραμένει ένας από τους ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους σε σχέση με το ευρώ. Και μπορεί το δημοψήφισμα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η Ε.Ε. επέβαλε τεχνοκρατική κυβέρνηση, ωστόσο η δήλωσή του παραμένει…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου