ΕΛΛΑΔΑ

Παπαδήμος: Ο νόμος για τα ΑΕΙ δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά

παπαδήμος-ο-νόμος-για-τα-αει-δεν-μπορεί-408759

Έκκληση για σεβασμό του νόμου για τα ΑΕΙ απευθύνει ο πρωθυπουργός σε απαντητική επιστολή του προς τους πρυτάνεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι είχαν ζητήσει την παρέμβασή του «για την εκτόνωση της αναταραχής στα πανεπιστήμια».

«Η υπακοή στους νόμους της δημοκρατίας είναι καθήκον κάθε πολίτη αυτής της χώρας, και κατεξοχήν των πανεπιστημιακών δασκάλων», επισημαίνει ο κ. Παπαδήμος.

Επισημαίνει παράλληλα ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ είναι νόμος της πολιτείας και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά, ενώ όπως υπογραμμίζει, «τυχόν ατέλειες ενός νόμου σε μια δημοκρατία θεραπεύονται μέσα από την οδό της νομοθετικής διαδικασίας, και όχι με την άρνηση της εφαρμογής του νόμου».

Όπως υπενθυμίζει ο Πρωθυπουργός, «ο νόμος για τη μεταρρύθμιση των Πανεπιστημίων, του οποίου η εφαρμογή παρεμποδίζεται από τμήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία 255 βουλευτών του Κοινοβουλίου». Δηλώνει επίσης ότι «συμμερίζεται πλήρως» την έκκλησή των κ.κ. Σιμόπουλου και Πελεγρίνη για εθνική ενότητα και καταλογή, αλλά όπως προσθέτει «πρέπει να εργαστούμε όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει, για να αποκατασταθούν συνθήκες ηρεμίας στα πανεπιστήμια».

Επικαλείται τέλος μια ρήση από την «Απολογία» του Σωκράτη για το σεβασμό στο κράτος δικαίου της δημοκρατικής πολιτείας, ζητώντας από τους πρυτάνεις «να συμβάλουν με το κύρος τους στην εκτόνωση της έντασης… για το καλό του δημόσιου Πανεπιστημίου και του τόπου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου